Cumhuriyet Halk Partisinde örnek bir atama gerçekleşti. Tekirdağ Malkara'da gerçekleşen seçimde Hülya Ertan ilçedeki ilk kadın başkan oldu. 'Kadın Kolları' sıfatıyla atanmasına alıştırıldığımız siyasi platformda, kadına yönelik verilen bu fırsat eşitliği olumlu tepkiler aldı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malkara İlçe Kongresi yapıldı. Tek liste halinde gerçekleştirilen seçimde ”Hülya ERTAN” Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçedeki ilk kadın başkanı oldu.

Kültür Sarayı Salonunda, Divan Başkanlığını Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altaylıoğlu’nun yaptığı kongrede, Belediye Meclis Üyesi Avukat Ahmet Şentürk ve Emine Dikicioğlu Divan Heyetinde yer aldılar.


HÜLYA ERTAN’DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Değerli arkadaşlar, 16 Ocak 2010 tarihinden itibaren 6 yılda yakın bir süredir üyesi olmaktan gurur duyduğunu Cumhuriyet Halk Partisi ilçe Teşkilatında görev yapıyorum. Görev sürem boyunca ilçe ilçe örgütümüzle birlikte birçok seçimi ve sayısız etkinliği başarı ile gerçekleştirdiğimize inanıyorum. ADD, Kadınlar Birliği, Türk Kızılayı ve TSO gibi Sivil Toplum Örgütlerine üyeyim. Fotoğrafçılık mesleği ile uğraşan Malkara’yı Malkaralıları uzun yıllardır tanıyan içinizden biriyim.

Bu salonda bulunan partimizin en üst düzeyinde görev yaan Genel Başkan Yardımcımızdan partimize sadece sempati ile bakan, oy vermeyi düşünen hemşerilerime kadar herkesin birlik ve beraberlik içinde bulunacağı Malkara örgütünün görev sürem boyunca başardığı somut göstergeler ile ilerleyen, girdiği her seçimden başarı ile ayrılan 37 yıl sonra Malkara’ya CHP’nin altı oklu bayrağını diken örgütümüzün bir parçası olarak gelecek için sizlere Malkara’da birlikte nefes alan büyüyen gelişen her yerde en hücre köşe başlarında, sokaklarda refleks veren bir öğüt sözü veriyorum, dedi.

2014 yerel seçimlerinde yakaladığımız iktidar heyecanının 2019’da hem Malkara’da perçinleneceği hem Türkiye’de yakalanacağı bir Malkara ilçe örgütü ile bu zor ve meşakatli yolda benimle ortak değerlerimize inanan herkesi birlikte yılmadan usanmadan mücadele etmeyi çağırıyorum.

Hepinize sonsuz şükranlarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum, diye konuştu.

Başkanlığa seçilen Hülya ERTAN, CHP Malkara İlçe Başkanlığına seçilen ilk kadın başkan olarak kayıtlara geçmiş oldu.

Hülya Ertan’ın yönetim Kurulu Listesinde; Sami Adalı (Esnaf), Nilgün Alkan (Emekli), İlknur Bingül (Ev Hanımı), Selahattin Canbaz (Esnaf), Şaban Dincer (Esnaf), Gürsel Erbay (Esnaf), Mustafa Güder (Sanayi Esnafı), Üzeyir Işık (Esnaf), Hüseyin Kaçarlar (Esnaf), Erdoğan Meral (Sanayi Esnafı), Nergiz Karaağaçlı Öztürk (Eğitimci), Ercan Selvi (Sanayi Koop. Bşk.), Bahadır Uysal (Esnaf), Ali Yılmaz (Esnaf).


Kaynak: Banu Barlas