Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal paylaşım sitelerinden yapılan hakaret davaları devam ediyor. Üniversite öğrencisi Ecem Fatma Abay’a Başbakana hakaretten 6 bin 80 lira adli para cezası verildi.

Savunmasında ‘Gezi Parkı Eylemleri’ ne bile katılmadığını iddia eden Abay, facebook’taki paylaşımların kendisine ait olmadığını ve hesabının ele geçirilmiş olduğunu savundu.
Büyüklerine saygılı biri olduğunu ve bu yüzden hakaret etmesinin söz konusu bile olmadığını söyleyen Abay’ın verdiği ifadeler doğrultusunda mahkeme 5 yıl denetim süresi uygulanmasına hükmetti. Sanık 5 yıl içinde suç işlemezse dava düşecek.

Davaya sebep olan hesabının şifresini değiştirmesine rağmen kendi istemi dışında mesajlar yayınlandığını savunan Abay, hesabını kapattığını ve kullanmadığını belirtti.

Polise Verdiği İfadeyi Reddetti

Abay’ın karakoldaki ifadesine istinaden hakimin yönelttiği ithama ilişkin ise cevabı şu oldu: “ Ben gezi parkı eylemlerine bile katılmadım. İfademi alan polisler mesajların tarafımdan yazıldığını kabul ettiğim taktirde olayın kapanacağını söylediler. Ben de konuyla ilgili bilgi sahibi olmadığım için kabul ettim ve itarız etmeden tutanağı imzaladım. Polisteki ifademi kabul etmiyorum” dedi.

Başbakanın Avukatı Cezalandırılmasını Talep Etti

Başbakan Erdoğan’ın avukatı Ferah Yıldız, şikâyetçi olduklarını ve sanığın cezalandırılmasını talep ettiklerini beyan etti.

6 Bin 80 Lira Adli Para Cezası

Davayı karara bağlayan hâkim, eldeki delillere dayalı olarak hakaret suçunun sabit olduğunu belirtti ve sanık Abay’a 6 bin 80 lira para cezası verdi. 2 yıla kadar hapsi istenen Abay, 5 yıl içinde suç işlemezse dava düşecek.

Banu Barlas Okumuş
resim689976


Kaynak: Banu Barlas