Son zamanlarda adını çok fazla duyduğumuz ve medya da da sık sık rastladığımız ‘Biyoenerji’ yi sizler için araştırdık. Biyoenerji nedir, nasıldır, nasıl faydalanılır. Bugüne dek sadece siyasi yönünü bildiğim Nimet Kızıl, son seçim döneminde Konyaaltı Muhtar adayı idi. Nimet Kızıl’a biyoenerji nin ne olduğunu sorduk. Biyoenerjist Nimet Kızıl, Biyoenerjiyi tüm yönleriyle şöyle anlattı:

resim916802

Biyoenerji Nedir?

Vücut içersinde devamlı bir titreşim ve düşük voltajlı elektromanyetik bir akım sistemi vardır. Bu akım bir bedenden diğer bir bedene akış yapabilir. Kelime anlamı itibariyle biyoenerji, doğal olan enerji demektir. Her insanın içinde doğal olarak bulunan bu enerjiyi kontrol altına alıp kullanabilenler, kendi negatif elektriklerini atabilecekleri gibi, diğer insanlara da şifa olabilirler.
Başka bedenlere akabilen elektromanyetik akım bedenin sağ tarafında toplanmıştır. Bu akış sadece insana değil, maddelere de akabilir. Sağlıklı bir vücutta negatif enerji bulunmaz. Vücutta problemli bir bölge varsa o bölge negatif enerji üretmeye başlar. Biyoenerjistler vücudun enerji sistemindeki bozulmaların yol açtığı rahatsızlıkları şifaya kavuştururlar.

Biyoenerji Şifa Çalışması bir denklemidir:
KÂİNAT + BİOENERJİST + HASTA = SAĞLIK
Şifa alan, hastalık ya da sakatlık değildir; kişinin bünyesidir. Bir kişinin olumlu ya da olumsuz düşünceleri ve hisleri beden enerjisini önemli bir şekilde etkilemektedir. Pozitif enerjisi normal düzeyde olan insanlar son derece ılımlı, sağlıklı, stresten uzak ve neşeli insanlardır.
Negatif enerji, insanların gerek rahatsızlıklarından dolayı, gerekse beyinlerinin ürettiği olumsuzluklardan dolayı ortaya çıkar. Atalarımız “İyi düşünürsen iyi, kötü düşünürsen kötü olur” derken aslında tam da düşüncenin çekim gücünden bahsetmişlerdir. Yine Kur’an-ı Kerim’de, insan beyninin normalin üzerinde kullanımıyla cisimleri yerinden kaldırabileceği ifade edilmektedir. Nazar da Kur’an-ı Kerim’de oldukça geniş yer kaplamakta ve insanın düşünce gücünün göze yansımasının karşı tarafta negatif etki göstermesi sonucunu doğurur.

POZİTİF DÜŞÜNCE VE DÜŞÜNCENİN GÜCÜ

Kardeşim sen düşünceden ibaretsin
Geriye kalan et ve kemiksin
Gül düşünürsün, gülistan olursun
Diken düşünürsün dikenlik olursun
MEVLANA

resim367925

Biyoenerji Uzmanı Nasıl Olunur?

Aslında hepimiz kendimizi iyileştirme gücüne sahibiz. Allah bize böyle bir güç vermiş. Bazılarımız bu gücü keşfedip üzerine gidiyor ve ilim ile ilerletiyor, bazılarımız ise farkında bile olmuyor ne yazık ki. Biyoenerji uzmanı olacak kişinin öncelikle enerjisinin şifacılık derecesinde ortaya çıkmış olması gerekiyor. Şifacıların özel bir güçleri yok, sadece Allah'ın verdiği bu sağlık enerjisini kendilerine saklamak yerine paylaşmayı tercih etmişlerdir, ben de onlardan biriyim.
Kendimdeki bu enerjiyi ve aktarabildiğimi keşfettiğim an insanlara faydalı olabilmek ve bu işin inceliklerini öğrenebilmek için çeşitli eğitimler aldım. Aldığım ilk eğitim ise ilk önce tıbbi tedaviye başvurmak, çare yok ise alternatif tıbba başvurmak oldu. Biyoenerji, Pranik şifa, Ra-Sheeba, Masaj ve Doğal terapi, NLP eğitimlerine gittim ve bu dallarda uzmanlaşarak sertifikaya hak kazandım.
Doktor kadar olmasa da vücut anatomisini iyi biliyorum. Hiçbir yardım kullanmadan ellerimle 7 ana çakrayı (enerjinin vücuda giriş noktaları) okuyup, kapalı ya da açık olup olmadığını tespit edebiliyorum. Aynı zamanda vücuda yine ellerimin yardımı ile enerji yükleyerek negatif enerjiyi pozitife çevirip, vücut sistemini düzenleyebiliyorum. Aktardığım enerji şifası kişinin bedeninden haftalar geçse de asla çıkmıyor. Kişide şifa süreci devam ediyor. Gün gün olması gereken en uygun seviyeye geliyor ve bu yolla kişinin vücudunun kendi kendini tedavi edebilmesi için gerekli olan enerjiyi sağlıyor.

Bunu bilimin önüne asla koymamak gerekir. Aksine bilimle beraber hareket etmek gerekir. Ben ve benim gibi insanlar sadece tıbbın verdiklerinin gücünü arttırabiliriz. Bu tür çalışmalar her tür sorunu halledecek diye bir şey yok. Ancak çözülmesi gereken sıkıntıların üzerine gidilmesi gerekiyor ki akışkanlık devam etsin.

Doğada, evrende her şey karşılıklı etkileşim halindedir. Zihinle beden arasında da böyle bir etkileşim vardır. Zihindeki olumlu düşünceler bedende bir takım olumlu sonuçlar yaratıyor. Mutlu insanlarda veya ızdırabını dindirme imkânı arayan kişilerin beyninde, Endorfin denilen bir çeşit doğal morfin salgılanır. Bu morfin bildiğimiz morfinden en az yüz kez daha güçlüdür. Kişinin ızdırabını dindirmesine yardımcı olur. Bu da insana mutluluk verir.

Her insan etrafına titreşim yayar. Normal bir insanın yaydığı ortalama titreşim sayısı 300 dür. Biz şifacıların ise minimum 500 olmakla birlikte, düzenli meditasyon yapıldığı taktirde 1000 e kadar çıkmaktadır.

İnsanlar ne kadar mutlu ne kadar pozitif olurlarsa ürettikleri Nöropeptip denilen protein zincirleri daha sağlıklı olur ve bağışıklık sistemi daha da güçlenir. Tıp doktorları fizyolojik bedeni tedavi ederken, bizler sahip olduğumuz bu enerji ile ruhsal şifalandırmayı uyguluyoruz. Allah’ın bahşettiği bu sağlık enerjisini kendime saklamak yerine paylaşmayı tercih edenlerdenim. İnsanlara yardımcı olmak ve kendilerini keşfetmelerine aracı olmak mutluluk verici.

Biyoenerjinin insan sağlığına faydalı olabilmesi için kaç seans devam etmek gerekir?
Seansların sayısı hastanın şikâyetine göre değişir. 3 ile 21 seans süreleri uygulanır. Seanslar arka arkaya olabildiği gibi, gün aşırı düzenli şekilde uygulama yapılabilmektedir. Belirlenen seanslar uygulandıktan sonra ayda bir olmak üzere seans alınabilir. Sistemin çalışmasına yardımcı olmak için belirlenen seanslara devam etmek gerekir. Kişinin hasta olmadan enerji alıp bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesinde de fayda vardır.

resim565020

Her seans kaç dakika sürer?

Her seans ortalama otuz – kırk dakika sürer. Bu süre biyoenerji uzmanının çalışmasına ve kişinin üzerindeki negatif enerjinin vücudu terk etme hızına bağlıdır. Herkesin düşüncesi farklı olduğundan vücut enerjisi de buna bağlı olarak farklılıklar gösterir. Bu sebepten seans süreleri değişiklik gösterir.

Tıbbi tedavi yapılırken biyoenerji seanslarına devam edebilir mi?

Tıbbi tedaviye paralel olarak biyoenerji seanslarına devam edilmesinde hiçbir sakınca yoktur. Aksine vücudun bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden olumlu etkisi olur. Kullanılan ilaçların, biyoenerji yöntemiyle enerji temizliği yapıldığı zaman ilaçların yan tesiri en düşük seviyeye iner ve ilacın vücuda olumlu şekilde etki etmesini sağlar. Ameliyattan önce ve sonra biyoenerji seansı uygulamasının faydası vardır. Hastanın enerji düzeyinin yükseltilmesini sağlamaktadır. Hekimlerle birlikte ortak çalışma yapılması başarıyı arttırmaktadır.

Nimet Kızıl
Biyoenerjist
0 553 488 16 35




Kaynak: Banu Barlas