YADEP Antalya’da ‘15 Temmuz’dan 16 Nisan’a’ Konferansı Düzenledi

YADEP Hukuk İşleri Başkanı ve Antalya İl Temsilcisi Av. Mehmet Ali Başaslan, 15 Temmuz’dan 16 Nisan’a konulu konferans düzenledi. VARIŞ Medya’nın sponsorluğunda gerçekleşen konferansa ANTBİRKAP (Antalya Birlik ve Kardeşlik Platformu), Ak Parti Milletvekili Gökçen Enç, bazı Kaymakamlar, Şehit aileleri ve Gaziler, Gazeteci Latif Şimşek ile Serdar Arseven ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başaslan; Türkiye’de anayasanın sadece darbelerle değiştiğini vurguladı. 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin gücünü şimdiki anayasadan aldığını belirten Başaslan; bu olumsuz olayı bazı kişilerin tiyatro ve kurgu olarak değerlendirmeye çalıştığına dikkat çekti ve darbe girişiminin kurgu olmadığının en büyük kanıtının şehitler ve gaziler olduğunu ifade etti.

Başaslan: “Tiyatro ise 248 Şehit ve Yüzlerce Gazi Ne?”

"Bu hain darbe girişiminde gazi olanlar, yaralananlar belki bir daha yürüyemeyecek. Kurgu denildi, tiyatro denildi, 248 vatandaşımız boşu boşuna mı şehit oldu? Yüzlerce vatan haini şu anda hapislerde yatıyor. Bizlerde şehit veya gazi olabilirdik ama Antalya olarak darbe girişimi rahat geçirdik, ciddi bir sıkıntı olmadı. Sıkıntı olan yerlerde yuvalar, ocaklar söndü, onların sayesinde burada konuşma fırsatı bulabiliyoruz."

Dünyada anayasa değişikliklerinin 3 veya 5 yılda bir yapıldığını belirten Başaslan, "Ülkemizde anayasalar bugüne kadar sadece darbelerle yenilendi. Ben Diyarbakırlı Kürt kökenli bir vatandaşım. Doğu ve Güneydoğuda darbe anayasalarıyla ocağı yanmayan, ailesinden bir ferdi kaybetmeyen kimse yoktur." şeklinde konuştu.

resim129316

Latif Şimşek Ak Partili Siyasilere Fena Çıkıştı

Gazeteci Latif Şimşek konferans için Ankara’dan katıldığını ve hiçbir çıkarının olmadığını söyleyerek söze başladı. 15 Temmuz’un bir daha yaşanmaması ve Büyük Türkiye idealleri için yeni anayasayı desteklediğini ifade eden Latif Şimşek; konferansa Antalyalı siyasilerin, milletvekillerinin niye katılmadığını sordu.

Latif Şimşek: “Biz Eşek Başı mıyız!?”
“Biz onca yoldan kalktık, halkla fikir alışverişi yapmaya geldik. 15 Temmuz’da, öncesinde ve sonrasında tecrübelerimizi aktarmaya geldik. Bunu ülkemiz için yapıyoruz. Peki Antalya’nın siyasileri nerede?! Biz Eşek başı mıyız?! Milletvekili bir hanımefendi geldi (Gökçen Enç), o da apar topar gitti! Biz çalışacağız onlar o koltuklarında rahat otursun diye! Yok öyle şey!” diye çıkışan Latif Şimşek’in bu sözleri üzerine salonda büyük alkış koptu.

resim268403

Antalyalı Şehit Annesine Plaket Verildi

Konferansın sonunda Antalyalı Şehit Polis Muhammet Oğuz Kılınç’ın ailesine çiçek ve plaket sunulduğu sırada mikrofon verilen şehit annesi Meltem Kılınç: “Bu hain darbe girişimine tiyatro diyenler bana oğlumun oyuncu olduğunu mu söylemek istiyorlar?! Madem bu bir tiyatroydu, benim oğlum neden öldü?!” şeklinde veryansın etti.

resim140934






Kaynak: Banu Barlas