Eğirdir Huzurevi Müdürü olarak Kadriye Kocaoğlu göreve atandı. Anne şefkati ve duyarlılığı isteyen böylesine bir görevde sosyal hizmetler altyapısı da olan bir kadının atanması kadın hareketleri ve dernekleri tarafından da takdirle karşılandı.

Eğirdir’e gelmeden önce 6 yıl Urfa Sosyal Hizmetler de görev yapan Kadriye Kocaoğlu ile bürokrasi ve siyasette kadının yerini konuştuk.

Eğirdir Huzurevi Müdürü olarak göreve başlayan Kadriye Kocaoğlu’na kadın olmanın ve kadın bürokrat olmanın zorluklarını sorduğumuzda şu cevapları aldık:

resim548582

“ Mesleğimi çok seviyorum. Eğirdir’e gelmeden 6 yıl ŞanlıUrfa’da Sosyal Hizmetler de görev yaptım. Eğirdir’de bir direnç var, kırması zor görünüyor.Kadının İslamiyetteki yeri şüphesiz ki son derece mühimken, kulakdan dolma bilgilerle hareket ediliyor. İslamiyetin ilk emri “Oku” ama okumuyoruz. Peygamber efendimiz savaşa çıkmadan önce eşi ile istişare eder miş. Oysa algı yönetimi ile İslamiyetin kadına bakış açısı dahi farklı gösteriliyor. Kadın olarak bana verilen görevi en iyi şekilde yerine getirebilmek için çaba gösteriyor, çalıştığım kurumun hassasiyetlerine özen gösteriyorum. Görevimin kurumum adına da Eğirdir için de hayırlara vesile olmasını diliyorum. ”


Kadın Adayları Destekleme Derneği(KA.DER), Kadriye Kocaoğlu’na tebriklerini ve başarı dileklerini iletti. NeHaber Gazetesi olarak kurum içi yaptığımız görüşmelerde kurum sakinlerinin memnuniyeti şüphesiz ki Kocaoğlu’nun en büyük referansıdır.

Huzurevi sakinleri Kocaoğlu yönetimindeki yeni düzenden son derece memnun ve anne şefkatinin hissedildiğini özellikle vurguluyor. Bize de böyle başarılı kadın bürokratların sayısının artmasını ümit etmek düşüyor…




Kaynak: Banu Barlas