FBI’ın Gülen okullarına Amerika’da yaptığı çıkartma sonrası okulların kapanabileceği gündeme gelmişti. Gülen’in Türkiye Cumhuriyeti sırlarını açık etme girişimi ile birlikte savcılık Gülen Cemaati hakkında illegal örgüt kurma suçu kararı verdi.

Gülen Cemaatinin adını PDY yani ‘Paralel Devlet Yapısı’ olarak tescilleyen savcılığın Gülen’e ait her oluşumla ilgili açtığı soruşturmalar sürüyor. Türkiye Cumhuriyeti tarafından illegal örgüt ilan edilen Cemaatin okulları ise bir bir kapatılıyor.

Son olarak Azarbeycan’daki Gülen bağlantılı eğitim kurumlarının tamamı kapatma kararı aldı. Azarbeycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’dan yapılan açıklamaya gör, Azarbeycan Uluslar arası Eğitim Merkezi, bünyesindeki Gülen cemaati bağlantılı ‘Araz Kursları’nı ve bunlara bağlı eğitim kurumlarını kapatma kararı aldı.

Yapılan açıklamaya göre, öğrenci ve öğretmenler yeni ders yılında başka yerlere yerleştirilecek. Öğrencilerin ve çalışanların yasal hakları korunacak. SOCAR, geçen yıl Gülen Cemaatine ait Çağ Öğretim İşletmelerini bünyesine katmış, Uluslar arası Eğitim Merkezi ismiyle yeni kurum oluşumuna gitmişti.

Toplam 13 şubesi bulunan Araz Kurslarının tamamı okullarıyla birlikte kapatılıyor. Amerika’dan gelen haberlere göre teftiş edilen Gülen okulları da her an kapatılabilir.

Banu Barlas Okumuş



Kaynak: Banu Barlas