Ak Parti’nin emekçilerinden Nevin Tunçlu’yu Ak Partili olup da tanımayan yoktur. 14 yıldır Ak Partiye emek veren, gönül veren muhakkak ki sayısız isim vardır ancak Nevin Tunçlu’yu farklı kılan, tabana yakınlığı ile halka dokunabilmesi ve bu yolla da bir parti teşkilatının aylarca uğraşarak gerçekleştirebileceği organizasyonları çok kısa sürede tek başına gerçekleştirebilmesidir.

Paralellin ortaya çıkması ile birlikte, Antalya teşkilatında halkta karşılığı olmayan isimlere tepkinin çığ gibi büyüdüğü dönemde kurulan Osmanlı Ocakları’na Başkan olan Tunçlu, binlerce küskünü aynı çatı altında toplamayı başarmıştı. Kısa bir süre sonra Osmanlı Ocaklarından istifa eden Nevin Tunçlu’ya istifa sebebini sorduk.

Tunçlu: “ O dönemde listelere tepki gösterdik. Benim gibi düşünenler bir çatı altında toplandık ve listeleri beğenmesek de Sayın Erdoğan’ı destekleyenler olarak dağılmadık, davamızı sürdürdük. Bu ocağın kuruluş amacının küskünleri toparlamak ve Reisin arkasında güç olmak için kurulduğunu düşündük. Ancak kısa bir süre sonra ben asıl amacın bu olmadığını gördüm ve istifa ettim.

Banu Barlas: “Peki teşkilata dair düşüncelerinizde o günden bu güne bir değişiklik oldu mu?
Tunçlu: “ Aslıda ne yazık ki hayır… Bizler her ne kadar halka yakın olmayan kişiler ve oluşan memnuniyetsizlikler için tepki göstersek de, mevcut düzene karşı herhangi bir şey yapamadık.

Barlas: Kimler mesela mevcut düzendeki isimler?
Tunçlu: İsimler üzerine konuşmayalım, çünkü halk açısından güçlü isimlerle teşkilat açısından güçlü isimler örtüşmüyor. Biz bugüne dek genel merkez tarafından önümüze getirilmiş kişileri mecburen seçtik. 14 sene boyunca aralıksız giderek büyüyen partimizde genel merkezin tüm teşkilatlardan haberdar olması zorlaştı. Zaten bu nedenle Fettullahçı yapı kolaylıkla sarabildi bizi.

Barlas: Ak Parti’de bulunduğunuz görevler nedir?
Tunçlu: Antalya İl Kadın Kolları yönetiminde, Kaş ilçe koordinatörlüğünde görev aldım.

Barlas: Çalışan bir kadın olarak bu görevleri sürdürmeniz ve yıllardır aynı zamanda paralele karşı mücadele vermeniz zor olmadı mı?
Tunçlu: 18 yaşından beri ticaretle uğraşıyorum. Kuyumculuk ve Rent a car ile başladım. İşlerim sürekli başında durmamı gerektirdiği için, serbest zamanlı yapabileceğim gayrimenkul ve yatırım işlerine yöneldim. Paralelin ortaya çıktığı dönemde kanser hastasıydım. Hastalığımın en ağır dönemiydi ve kemoterapi görüyordum. Buna rağmen üzerime düşen görevleri yerine getirdiğim gibi, Kaş koordinatörlüğünü de uzak olmasına rağmen başarıyla yürüttüm.

resim878419

KÜSKÜNLERİ TEKRAR BİR ARAYA GETİRMEMİZ LAZIM

Barlas: Antalya için en çok ne yapmak istiyorsunuz?
Tunçlu: Halka yakın, tabanı dinleyen bir siyasi zemin oluşturabilmek, böyle bir oluşumun parçası olmak, küskünlerin sorunlarını dinleyip çözüm getirebilmek ve tekrar bir araya getirebilmek. Bence Antalya Ak Parti siyasetinde buna ihtiyaç var. Küskünlerin de tekrar mücadelede yer almasını sağlamak. Dağda bayırda yeni edinip yerine, kaybettiğimiz, yıllar boyu ak parti tabanında hizmet etmiş insanları kazanmak. Bugüne dek dernekler vasıtasıyla vesile olduğum, fakir fukaranın sorunlarıyla ilgilenmek.

Barlas: Kendinize ait siyasi beklentiniz nedir? Antalya tabanında en güçlü ve aktif kadınlardan olduğunuzu biliyoruz.
Tunçlu: Benim önceliğim siyaset değil. İnsana hizmet etmek, vesile olmak, faydalı olmak… Ancak bunları yapmak için illaki siyasi olmam gerekmiyor. Dünya gelip geçici, önemli olan iyi şeyler bırakabilmek, örnek olabilmek ve ahret için de hazırlık yapmak.

TUNÇLU: TEŞKİLAT VE VEKİL ADAY ADAYLARININ TAMAMININ HALKA SORULMASINI İSTİYORUZ!

Barlas: Şu anki düzene dair belirtmek istedikleriniz var mı?
Tunçlu: Şu anki mevcut düzeni doğru bulmuyorum. Bizim tarafımızdan seçilmemişleri seçmeyi uygun bulmuyorum. Genel merkezde işini bitiren seçime giriyor. Bu konuda halka gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. Türel bu konuda çok güzel bir örnek teşkil ediyor.

Teşkilatın olduğu kadar STK’lar da yapılan oylamalar, temayül yoklamasında dereceye girenler değerlendirme dışı kaldı. Biz teşkilat ve vekil adaylarının tamamının halka sorulmasını istiyoruz.
Genel merkez tarafından seçilmişlerin halkta karşılığı olmadığını yaşayarak gördük, görüyoruz. Tabana inilmediği sürece seçilen kişilerin halkta karşılığı olmaz. Fetö bitse bile kibir bitmediği sürece ak parti kendisini toparlayamaz.

Mücaitler gönderildi, müteahhitler kaldı! Şu anda kişisel çıkar düşünülecek zaman değil, memleketimiz işgal altında. At it izine karıştığı bu durumda tabanın derdi tamamanen vatanken, başarısız olduğu ve istenmediği halde hala zincirin halkaları birbirine tutunmuş durumda. Biz siyaseti aştık, vatanımızın derdindeyiz.

Benim amacım siyaset ve koltuk değil, bir vatandaş olarak insanlar adına ne yapabilirim ona bakıyorum. Şu an benim gibi düşünen tabanın sesini duyurmayı amaçlıyorum. Halka hizmet hakka hizmettir ilkesiyle hareket ediyorum.

Barlas: Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?
Tunçlu: Biz ne Libyayız, ne Mısırız ne Irak’ız. Bu bayrak için öldük, ölürüz. Bu topraklarda yaşarız bu bayrağın uğruna da can veririz!










Kaynak: Banu Barlas