Güneşin adresi Türkiye iken, güneş enerjisi ile cari açığın %90'ını kapatabilecek iken neden sadece tükettiğimiz kadar üretim yapabiliyouz?!

Güneşin adresi Türkiye iken, güneş enerjisi ile cari açığın %90'ını kapatabilecek iken NEDEN SADECE TÜKETTİĞİMİZ KADAR ÜRETİM YAPABİLİYORUZ?! Kaldı ki bu üretimi de sadece yatırım  paramız varsa yapabiliyoruz.

Bizim ülkemizin kalkınmak, üretmek gibi hedeflerine ne oldu?! Kim veya kimler bu hedeflerin önüne geçti?!

Güneş enerjisi için yüzbinlerce lira veya kapasiteye göre milyonlarca lira masraf yapıp, sadece tükettiğiniz kadarını üretmemize izin veriyor ülkemiz. Sanayi ve tarımda 1'e 2 verirken, ev tüketimlerinde tükettiği kadar üretime izin verip,  sınırsız bir kaynağı NEDEN KIT ÜRETİYORUZ?!

Avrupa ülkeleri, enerji krizine karşı klima kullanımını hedef aldı. Bazı ülkelerde klimaların 27 derece altına ayarlanması yasaklandı.
İspanya, Yunanistan, İtalya, Almanya başta olmak üzere bir çok Avrupa ülkesi elektrik tüketimine 'DUR' dedi...

Almanya'nın Hanover şehri, hastaneler ve okullar dışında her yerde mobil klima üniteleri ve fanlı ısıtıcıların kullanımını yasakladı.
Fransa, halka açık binaların termostatlarının yazın daha yüksek ve kışın daha düşük ayarlamasını emretti ve kapılarını açık bırakırlarsa klimalı işletmelere 750 Euro ceza kesileceğini duyurdu.

Dünya enerji konusunda tasarruf alarmına geçmişken biz neden ÜRETİMDEN TASARRUF yapıyoruz?! Üretmemiz neden engelleniyor?!!! Bizi ithal enerjiye gebe bırakan sisteme 'DUR' diyecek yok mu?!

Sözde değil özde ve icraatla görmek istiyoruz biz 'YERLİ MALI' ve 'ÜRETİM ODAKLI' ülkeyi. Projesini yabancıya yaptırıp, parçalarını da başka ülkelerden alıp Türkiye'de fabrika kurmakla olmuyor yerli üretim.


Kış kapıda ve biz ne yazık ki üretimimiz engellendiği için elde edemediğimiz elektriğin yerine doğalgaz satın almaya başlayacağız. Yazın en sıcak günlerinde çektiğimiz rezillik de cabası! Doğal kaynaklarımızı randımanlı kullanmamıza dahi izin vermeyen bu düzene kim dur diyecek?1

Banu BARLAS