Alanya Vergi Dairesi Müdürlüğü, 2014 yılı verilerini içeren bir rapor hazırlayarak Alanya Kaymakamlığı'na sundu. Raporu inceleyen Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya'nın devlet ekonomisine katkısının oldukça büyük olduğunu söyledi.

Kaymakam Tanrıseven; "Alanya Türkiye turizminin gözbebeğidir. Antalya'ya gelen turistlerin üçte birinin Alanya'da konaklaması, bölge adına oldukça önemli bir durumdur. Diğer bir önemli durum da, yırtdışından insanların Alanya'ya yerleşmeyi tercih etmesi ve birikimlerini bu doğrultuda harcamalalarıdır. Aynı şekilde tufanda sebzecilik ve uygun iklim koşulları sayesinde dört mevsim tarım geliri elde edilebilmekte ve Türkiye ile birlikte dünyanın çeşitli ülkelerinde tarım ürünleri gönderilmektedir" dedi.

Denizi ve doğasıyla  cazibe merkezi olan Alanya'nın spor turizminden de oldukça ciddi bir gelir elde ettiğini belirten Kaymakam Tanrıseven, "Alanya'nın ülke ekonomisine bu derecede katkı yapması doğaldır. Amacımız, turizm, kırsal kalkınma, eğitim, spor alanlarında ve inşaat sektöründe daha iyi koşullar oluşturarak hem Alanyalıların daha çok refaha sahip olması hem de ülke ekonomisine olan katkımızı arttırmaktır. Alanya, halkına daha iyi ekonomik koşullar sunacak ve ülke ekonomisine daha çok katkı yapacak bir potansiyele sahip." şeklinde açıklamada bulundu.

44 ili geride bırakan Alanya'nın devlet ekonomisine katkısının oldukça büyük olduğunu vurgulayan Kaymakam Tanrıseven, bu potansiyelin Alanya'ya hizmeti  arttıracağını da savundu.







Kaynak: Banu Barlas