Ak Parti Antalya Kadın Kolları İl Başkanı Esra Özkoç şaşırtıcı açıklamalarda bulundu. Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Şubat ayı içinde gerçekleşecek olan Ak Parti Antalya Kadın Kolları kongresine katılacağı açıklamasında bulunan Özkoç, ardından yaptığı açıklamalarla şaşırttı.

10 Ocak 2015'de Muratpaşa ilçe kongresi ile başlayan Ak Parti Antalya Kadın Kolları Teşkilatı'ndaki ilçe kongrelerinin 24 Ocak 2015'de Korkuteli ve Elmalı'da yapıldığını belirten Özkoç, 19 ilçede 4 başkanlık değişimi olduğunu beyan etti. Kongrelerin sukunet ve huzur ortamı içinde gerçekleştiğini savunan Özkoç, bunun gerekçelerini elbette açıklamayacaktı. Kongre öncesi ayaklarına takılabilecek olan tüm üyeleri sildiklerini söylemeyen Özkoç, yönetimdeki üyelerin bile silinip tekrar partiye kabul edilmediğini söyleyemezdi ya...

Kendini sözde demokrasi savunucusu gibi lanse etmeye kalkan Esra Özkoç'un ve Antalya İl teşkilatının iç yüzünü bilen Ak Parti üyeleri açıklamaları şaşkınlıkla karşıladılar. Özkoç; "Kongreler bir demokrasi göstergesi ve yenilenme sürecidir. Seçimlere giren başkanlar arasında Kaş, Korkuteli, Elmalı ve Gündoğmuş'da yenileme yapılmıştır. Tüm ilçe kongreleriiz sorunsuz bir şekilde tamamlanmış, kongreler sukunet ve huzur ortamı içinde gerçekleşmiştir." açıklamasında bulundu.

İlçe kongrelerinin büyük bir coşku ve şölen havasında geçtiğini ifade eden Antalya İl Başkanı Özkoç, 2015 seçimlerine kadınlar olarak yenilenen kadrolarla hazır olduklarını ifade etti. Ak Parti iktidarı ile kadınların artık var olduğunu iddia eden Özkoç, Ak Partinin kurucularından olan kadınların bile imajını zedelediklerini, yönetimdeki kadınları bile üyelikten çıkarttıklarını sakladı...

Antalya kadın kollarından gelen tek bir milletvekili olduğunu belirten Özkoç, yeni dönemde daha fazla olacaklarını iddia etti. 4 milyonu bulan üye sayısı ile Ak Parti Kadın Kolları'nın dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunun altını çizdi.

Hangi Temiz Kadro?

Tertemiz ve yeni kadrolar ile önlerindeki hedeflere odaklanacaklarını belirten Esra Özkoç  üyelikten sildikleri kadınlara yaptıkları ihanetten etkilenmeyeceğini düşünüyor belli ki... Kendi koltuklarını korumak için partiye ihanet etmiş olan AK Parti il teşkilatını  milletvekilliğinde 7'nin üzerine çıkma ihtimalinden bahsediyor.

Çok Başarılıydınız, Muratpaşa'yı Nasıl Alamadınız?!

Antalya il teşkilatı tarihi bir fırsatı kaçırarak, CHP ve DSP olarak ikiye bölünmüş partiye karşı üstünlük fırsatını kaçırmıştır. Seçmene ulaşamayan il teşkilatı, seçmenden gelen uyarıları da dikkate almayıp büyük bir başarısızlığa imza atmıştır. Menderes Türel gibi büyük bir ismi ve tescilli bir marka haline gelmiş Belediye Başkanını bile başkanlığa layık görmemiş olan il teşkilatı Türel'i temaül yoklamasında 14'üncü lüğe layık görerek koltuk davasını apaçık ortaya koymuştur zaten.

Peki şimdi hangi yüzle ve hangi başarının altına attıkları imzayla halkın karşısına çıkacaklar? Meclise yollanılan Milletvekillerinin hangisinden hayır gördü bu halk? Gökçen Enç mi, Hüseyin Samani mi? Ya İl Başkanı Mustafa Köse?!! Hangi başarıya ve gelişime imza attı?! Antalya için büyük isim olmuş Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Bakan Yardımcısı Abdurahman Arıcı ve Antalya Markası olmuş Menderes Türel'in katkıları sayesinde kazanılan oylara bir de RTE faktörü eklendi geçtiğimiz yerel seçimlerde. Mevcut başarıyı da bu isimlerden başkası sağlamadı... 

Antalya Serik ve Gazipaşa Sayesinde Kazandı

Antalya'da Ak Partinin Büyükşehir Belediyesi'ni kazanabilmesinin yegane sebebi ise Türkiye'nin Moskovası olarak bilinen Gazipaşa'nın ve MHP'nin kalesi olarak bilinen Serik'in alınması ile olmuştur. Buna rağmen Antalya ilinde hala başarıdan bahsedenler kendilerini kandırmaktan öte geçemeyeceklerdir. Milletvekilliği seçimlerine kadar daha pek çok seçmeni daha küstürmeleri muhtemel olan Ak Parti Antalya Teşkilatı, İl Başkanı Rıza Sümer ile yeni bir sayfa açmış olsa da, alt kadro aynı olduktan sonra başarı elde etmesi mümkün değildir.

Ak Parti Seçmeni Tepkili

Ak Partili seçmeni Antalya İl Teşkilatının halka inmemesinden ve şikayetlerinin dikkate alınmamasından dolayı tepkili. Antalya'nın başarısının anahtarı bu saatten sonra tamamen Milletvekilliği için seçilecek olan adaylara bağlıdır. CHP'ye meyilli Antalya seçmeninin adaylara itibar etmemesi halinde Ak Parti Antalya Milletvekili sayısını 5'e düşürmesi bile muhtemel...
Halkın bire bir nabzını tutan biri  olarak; Benden Söylemesi...

Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas