Bir şeyleri konuşurken halkın hassasiyetlerine ve tercihlerine bakmak gerekir. Anlaşılan o ki Türel, uzun süredir halktan koptuğu için halkın tercihlerinin farkında değil.

Geçtiğimiz günlerde yerel bir kanalda konuşan Türel, “Sahil Antalya” projesini överken, sahile yıllardır damgasını vurmuş, Antalya aşığı ve Antalyaspor’un da en büyük destekçisi Kokoreççi Hilmi olarak bilinen, halkın akın akın gittiği ve öncelikli tercih ettiği mekâna verdi veriştirdi.

Bazı şeyleri konuşurken tepeden bakmak, halk ile aradaki mesafeyi fazlasıyla açıyor. Hele ki bakış açısı halk odaklı değilse bu mesafe her geçen gün daha çok büyüyor. Sözgelimi; “Sahil Antalya” projesi, Konyaaltı’nın sahiline hiçbir şey katmadığı gibi, halkın en büyük zevki olan sahil turunu, deniz keyfini yok etmiştir. Sahil Antalya projesi, lüzumsuz kaldırım genişletmekten öte bir proje değildir. Zira deniz kenarında zaten tesisler vardı, parklar vardı, basketbol potaları da vardı. Altyapı projesi ortada yokken, otopark planı dahi yapılmamışken girişilen bu proje esasında tam bir fiyaskodur. Halk arasında konuşulduğu üzere proje 70 milyon liraya Koçyiğit’lere devredilmiş, sanki 170 milyona devretmeyi belediyeler düşünememiş, alıcı bulamamış gibi, 170 milyon liraya da Koçyiğitler devretmiş. Aradaki fark ise vatandaşa iki katı hizmet bedeli olarak mal edilmiş durumda.

Bu projenin en büyük gafı ve hala açıklanmayan tarafına gelince; Projenin yapım esnası boyunca, “Sahil Antalya” projesi açıklaması olarak yer alan açıklama ile Antalya’dan okyanus ötesine selam gönderilmiştir. “Neden Sahil Antalya?” sorusuna cevap olarak proje esnasında “Denize bakıp okyanusları keşfetmek için” cevabı yer almış, böylesine hassas bir süreçten geçerken insanların kafası karışmış, mideleri bulanmıştır.

Tüm bunlar yetmez miş gibi, yabancı isimli ve Türk mutfağıyla alakasız onca kafenin içinde tek başına yer alan Kokoreççi Hilmi de yerel bir kanalda Türel tarafından aşağılanmış, küçük görülmüştür. Kokoreççi Hilmi Konyaaltı Sahili’nin merkezinde yer alan, 24 saat açık olan ve kokoreçten ibaret olmayan bir mekândır. Sadece Antalya’dan değil, ilçelerden gelen insanların da akın akın gittiği, kalitesi de adı da tartışılmaz harika bir mekândır.

Bir şeyleri konuşurken halkın hassasiyetlerine ve tercihlerine bakmak gerekir. Anlaşılan o ki Türel, uzun süredir halktan koptuğu için halkın tercihlerinin farkında değil. Kalp kırmak da oy kaybetmek de kolaydır. Mühim olan fethedilmiş kalplerdeki yeri korumak ve halktan kopmamaktır.

“Gücünü Milletten Alan” sloganıyla yüzünü halka dönen lider Recep Tayyip Erdoğan’ın baş tacı yaptığı bir belediye başkanı da yüzünü millete dönmelidir. Halkın 24 saat boyunca akın edip doldurduğu bir mekanı eleştirip aşağılamak, başta Türk kültürünü hor görmek ve halkın tercih ettiği mekanı etkisizleştirmeye çalışmak değil de nedir?! İlaveten, Erdoğan’ın ‘Yerli ve Milli’ yiyecek çağrısına da tamamen ters bir hareket sergilenmiştir. Türel’i bu gaftan, yanlıştan dönmeye davet ediyorum. Biz Ak Partili seçmenler bu şekilde eleştiride bulunduğumuzda “Partiye zarar veriyorsun” diyenlerin, partiye asıl zarar verenleri ve unsurları da muhakkak gözden geçirmesi gerekm