Vatandaşın üzerine bindirilen afaki yükler ile devlet kalkınırken, MİLLET ezilmektedir!

Trafik cezaları caydırmak yerine devletin gelir kapısı haline getirilmiştir. Vatandaşın üzerine bindirilen afaki yükler ile devlet kalkınırken, MİLLET ezilmektedir!

Terazinin kefelerine eşit ağırlık koyulmaz ise, bir taraf yükselirken, diğeri alçalır. Bu da toplumsal dengesizliğe, sınıf farkına yol açar.

Tekne gibi lüks olan tüketimin vergisini almayıp, zenginin her sene değiştirdiği özel aracı Mercedes ve BMW vergi borcundan düşülürken; yollar genişledikçe hız limitinin düşürülmesi ile hedeflenen gelir kapısı makul değildir!

İnsan psikolojisidir; cezadan çok ödül yaptırıcıdır. O ki devlet tuzak kurmazsa, o ki SÖZDE amaç kazaları ve hataları önlemekse, o sabah akşam kamera başında maaşlarını ödediklerimiz kurallara uyanları da belirlesinler, uymayandan alınan uyana verilsin ödül olarak. Tabi hükümet bunu GELİR KAPISI haline getirip suistimal etmiyorsa ??

Yine “Egzoz vergisi” olarak araçlardan alınan verginin de “Lüks Araç” veya “ Çift egzozlu” olanlardan alınan ekstra vergi de halka dönmelidir. Zira egzoz vergisi, egzozun çevreye verdiği dışsal zararın karşılanması için alınmaktayken; LÜKS araçların çevreye verdiği dışsal zararın bedelini DAHA YÜKSEK VERGİ ile ödeten devlet, bu zararın bedelini de egzozdan zarar gören halka vermelidir.

Sonuç şudur ki; Türk Vergi Sistemi muhakak gözden geçirilmeli, fayda&maliyet analizleri güncellenmeli ve vergi sistemi yeniden yapılandırılarak ADALETSİZLİKLER giderilmelidir.