Antalya Büyükşehir Belediyesi Ramazan-ı Şerif’i Şenlendiriyor. Pek çok ünlü sanatçının konser vereceği şenlikler 28 Haziran’da Karaalioğlu Parkı’nda Elmalı Tasavvuf Musikisi Korosu eşliğinde başlayacak.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Ramazan Şenlikleri kapsamında 1 ay boyunca Karaalioğlu Parkı içerisinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Karaalioğlu Parkı içerisinde düzenlenecek şenlikler kapsamında ünlü sanatçılar Antalya’da sahne alacak. Uğur Işılak, Ayna, Nuray Hafiftaş, Burak Ahıskalı, Zekai Tunca, Ömer Danış, Orhan Aykut gibi sanatçıların sahne alacağı şenlikler kapsamında dinletiler, sema gösterileri, hemşehri geceleri, aşıklar gecesi, orta oyun, Hacivat-Karagöz halkla buluşturulacak.

Karaalioğlu Parkı içerisinde Antalyalıları geçmişe götürerek nostalji yaşatacak bir Ramazan çarşısı ve stant alanları oluşturuldu. Şenlikte unutulmaya yüz tutmuş Ramazan gecelerini yaşatmak amaç ediniliyor. Pamuk helvacısı, elma şekercisi, macuncusu, lokmacısı, mısırcısı, şerbetçisi Antalyalılarla buluşacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her akşam 4 bin 500 adet iftar yemeği verilecek.

Karaalioğlu Parkı orta miradorda kurulacak iftar sofrasında her gün 1500 kişi orucunu açacak. Ayrıca Ermenek Kültür Çadırı, Çamlıbel Kültür Çadırı, Tıp Fakültesi Acil Servisi, Araştırma Hastanesi Acil Servisi, Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi önü ve Otogar’da vatandaşın iftarını yapması için paket halinde iftar yemeği servisi yapılacak. Yoğun trafiğin yaşandığı Sanayi, Çallı, Meydan, Mevlana ve Kepez kavşaklarında da vatandaşlara yemek dağıtımı yapılacak.Dar gelirli olduğu tespit edilen 7 bin 500 vatandaşa da gıda paketi dağıtılacak.

Anlayacağınız, Antalya’da bu Ramazan, gerçek bir Ramazan gibi yaşanacak…


Kaynak: Özel Haber