Kumluca ilçesine bağlı tatil bölgesi olan Adrasan’ın İnceboyun mevkiinde saat: 14.30 da başlayan yangın yerleşim yerlerine kadar ilerledi. Rüzgârın etkisiyle büyük bir hızla ilerleyen yangının çıkış nedeni bilinmemekle birlikte, yangının çıktığı bölgedeki oteller ve yerleşim yerleri boşaltıldı.

Tüm çevre ilçelerden ve Antalya merkezden yangını söndürmek için destek ekipler gönderildi. 2 helikopter ve 1 yangın söndürme uçağı da yangın söndürme çalışmalarına katılıyor. Muğla, Marmaris ve Fetiye’den gelen hava ekipleriyle birlikte toplam 7 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı görev yapıyor.

Yangında şu ana kadar can kaybı bildirilmemekle birlikte, pek çok turistik tesis ve yerleşim yeri de zarar gördü. 250 orman işçisi, 40 arazöz ve 10 su tankeriyle yangına karadan da müdahale devam ediyor. Aşırı rüzgâr duman artışına neden olduğu için ekiplerin işi oldukça zorlaşıyor.

Rüzgârın kuzeybatıdan esmesiyle birlikte yangın yön değiştirerek sahile yöneldi. Bazı tesislerde yoğun dumandan paniğe kapılan turistlerin haykırışları ortalığı hareketlendirdi. Şu ana kadar alınan bilgilere göre 4 otel ve hediyelik eşya dükkânları ve restoranlar da alevler arasında kaldı. Otellerde çıkartılamayan tüplerin patlamasıyla birlikte yangın çok daha etkin hale geldi.

Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk’ün yaptığı açıklamaya göre; yangının bu kadar uzun sürmesinin sebebi kuvvetli rüzgâr ve bölgenin sarp oluşu. Yangın söndürme çalışması çok güç koşullarda devam ediyor ve yerleşim yerlerini de tehdit ediyor. Olası tehlike nedeniyle kıyıdaki tesisleri tahliye ettiklerini de belirten Baştürk, şu ana kadar can kaybı olmadığını da beyan etti.

Kumluca Belediye Başkanı Ak Partili Hüsamettin Çetinkaya ise; “ Havadan ve karadan söndürme çalışmaları sürüyor. Bölge çok sarp olduğu için kara ekipleri çok fazla etkili olamıyor. Cennet koyda yangın çıkması büyük şansızlık. Rüzgârın yön değiştirmemesi ve yangının bir an önce söndürülmesi için dua ediyoruz” şeklinde konuştu.

Antalya Valiliğinin oluşturduğu kriz masasının verdiği bilgiye göre, saat 19.30 itibariyle alevlerin 50 hektarlık alanda etkili olduğu belirtildi. Alevleri kontrol altına almak için havadan da karadan da müdahale devam ediyor.

Yangının ihmal sonucu mu kasıtlı mı çıktığı bilinmemekte. Akdenizin ciğerlerinden ve en nadide koylarından olan Adrasan’da çıkan ve yayılan bu yangın, çevredeki tüm il ve ilçe halkını büyük bir üzüntüye boğdu.





Kaynak: Banu Barlas