Gazipaşa Havalimanı pistinin uzatılması kararıyla, Bakanlar Kurulu'nca alınan kamulaştırma kararı Resmi Gazete’de yayınlandı.

Antalya Gazipaşa Havalimanı pistinin güvenliğini arttırmak ve daha büyük gövdeli uçakların inebilmesine kolaylık sağlamak için yapılan çalışmada, pistin 2 bin metreden 2 bin 500 metreye çıkartılmasına karar verilmişti. Resmi gazetede de yayınlanan bu kararla, istimlâk edilmesi kararı çıkan 500 metrelik alan yerine 350 metrelik alan kamulaştırılıyor.

Bakanlık kurulunca alınan kararla birlikte yayınlanan haritada ve listede belirtilen taşınmazlar ile üzerlerindeki muhdesatın Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acilen kamulaştırması isteniyordu. Ancak her nasıl olduysa ve uygulama değişikliğiyle, 500 metrelik kamulaştırmanın 350 de bırakılması sonucu, kamulaştırılmayan alanda kalan tesis ve  işletmeler tamamen atıl hale geliyor.

Konuya dair görüşme yaptığımız Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik de kulağına bu duyumların ve şikâyetlerin geldiğini, ancak eksik istimlâk yapılmasının nedeniyle ilgili bir bilgisi olmadığını, konuyu en kısa zamanda araştırıp kamuoyu bilgisine sunacağını beyan etti.

Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas