Antalya’da yayın yapan bir haber sitesinin Haber Koordinatörü Cevdet Dönmez medya fareliğine soyundu. İddialara göre, Antalya’da pek çok iş adamına dair asılsız balon haber yaparak şantaj girişiminde bulunan Dönmez’in hakkında savcılığ İddialara pek çok suç duyurusunda bulunuldu.

Halkçı TV isimli haber sitesinin Koordinatörü Dönmez, Antalya’nın tanınmış iş adamlarına karşı karalama kampanyası başlattı. Dönmez’in hedef tahtalarının başında Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek bulunmakta. Ard arda “Konyaaltı’nda Rant Çarkı” başlığı atarak, bilgisi, belgesi, ispatı olmayan itham ve iftiralarda bulunduğu öğrenilen Dönmez’e ilişkin davalar sırada.

İş adamlarıyla sosyal paylaşım siteleri üzerinden irtibat kurup özel haber ve reklam teklifinde bulunduğu öğrenilen Sönmez'in, olumsuz cevap aldığında veya önemsenmediğinde iftira savaşı açmasına karşılık, Dönmez’in soyunduğu medya maymunluğunda hesap zamanı…

Savcılığa intikal eden bu konuya basın camiasından da tepkiler büyüyor. Balon haber yaparak basın etiğine aykırı davranan, kişilerin ve kurumların itibarını zedeleyen Dönmez’e RTÜK’den ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nden de ceza yağacağa benziyor.

Banu Barlas Okumuş








Kaynak: Özel Haber