Gazetemiz yazarı ve hukuk danışmanı Av. Dr. Dilek Ekmekçi; Fetö’nün fuhuş yapılanması soruşturmasındaki şüpheli isimlerden Ak Parti Mamak İlçe Başkan adaylarından Serkan T. ile ilgili şoke eden bir bilgiye daha ulaştı.

Bilindiği gibi Serkan T. hakkında gazetemiz yazarı Av. Dr. Dilek Ekmekçi’yi ablası G.Ç.’ye söyleyerek tehdit ettiği iddiasıyla da suç duyurusunda bulunulmuştu. Serkan T. gazetemiz yazarı Dilek Ekmekçi’nin kendisini eleştiren köşe yazılarından da rahatsızdı. Bu yüzden Dilek Ekmekçi ve bu yazıların yayınlandığı bir başka yerel gazete sahibi Ali Rıza Yıldız’a karşı Serkan T. 30 bin liralık manevi tazminat davası açtı.


Ekmekçi’nin Köşe Yazıları Hatalarını Düzelttirdi

Serkan T. bir yandan Ekmekçi’yi yazısı sebebiyle dava ederken; diğer yandan Ekmekçi’nin yazısındaki bazı uyarı ve eleştirileri dikkate almaya başladı. Serkan T. bu yazılar sayesinde “inşallah” sözcüğünü doğru yazmaya başladı. Dahası Ankara ve Kayseri siyaseti, Ankaralı ve Kayserili kimlikleri arasındaki savrulmalarına; 0638 ile biten instagram kullanıcı adından Kayseri plakası 38’i çıkarıp, Ankara’yı seçmek suretiyle son verdi.

Dava Dilekçesinde Şoke Eden İtiraf: Aslında doktora mezunu değilim!

Serkan T. yine Dilek Ekmekçi’nin dava ettiği köşe yazısından sonra St. Clements Üniversitesi’nden aldığını iddia ederek kullanmayı sürdürdüğü “Dr.” unvanını kullanmaya da bir son vermişti. Zira Dilek Ekmekçi bu unvanın Türkiye’de hukuken geçerli olmadığını, kullanmanın en azından etik olmadığını yazısında vurgulamıştı.

Ancak Serkan T. vekilinin verdiği dava dilekçesiyle bu konuda şoke eden bir gerçek daha ortaya çıktı. Dilek Ekmekçi; Serkan T.’nin dava ettiği köşe yazısını Serkan T.’nin St. Clements Üniversitesi’nde doktora mezunu olduğunu sanarak kaleme almıştı. Zira Serkan T.’nin iddiası buydu. Ancak Serkan T. vekili Serkan T.’nin halen hiçbir doktora programından mezun olmadığını; St. Clements Üniversitesi’nde de öğrenci olduğunu dilekçesinde itiraf ediyordu. Dahası St. Clements Üniversitesi’nin internet sitesinde dağıtılan diplomalar ve doktora dereceleri arasında Serkan T.’ye ait bir belge yoktu. Nehaber ekibi; adeta “paralel evrendeki hayali diploma” olarak nitelendirilebilecek kamuoyunu yanıltıcı böyle bir beyanın dava dilekçesinde itiraf edilmesiyle şok oldu.

Dava Dilekçesinde Şoke Eden İnkar: Eniştemi tanımıyorum!

Ancak dava dilekçesindeki şoke eden hususlar bu itirafla sınırlı kalmadı. Serkan T. vekili dilekçesinde; müvekkilinin kendisi gibi Bünyanlı olan; pek çok sosyal medya paylaşımında etiketliği, birlikte fotoğrafları olan, “eniştem” dediği Dursun Tanrıverdi’yi tanımadığını iddia ediyordu. Bu durum, “Serkan T. acaba kamuoyunu yanılttığı gibi vekalet verdiği vekilini de mi yanıltıyor?” sorusunu akıllara getirdi.

Ak Parti Mamak Teşkilatı Kimi Seçecek?

CHP’nin “hak, hukuk, adalet” sloganını kullanması; dini duygular üzerinden siyaset yapılmasına karşıyım dediği halde devamlı dini vurgularla siyasi kampanya yürütmesi; siyasetçilik meslek değildir derken instagram hesabında mesleğini “siyasetçi” olarak tanımlamaya başlaması; siyasetçilik hizmettir demesinin Fetö’nün “hizmet hareketi” tamlamasını çağrıştırması; Ak Parti’nin kaybettiği yerel seçim sonrası “keser döner sap döner, o makamlar size de kalmadı” diyerek adeta sevinmesi ve bunlara rağmen Ak Parti’de siyaset yapmasıyla eleştirilen Serkan T. ile ilgili Ak Parti Teşkilatı’nın en sağduyulu kararı vereceğine Gazete Nehaber ekibi olarak inanıyoruz.

resim708501


Kaynak: Banu Barlas