28 Haziran’da Adrasan’da çıkan yangın sonucu 125 hektar ormanlık alan kül olmuştu. Çıkan yangının tesadüf olmadığını ve Adrasan’ın rant için yakıldığını düşünen insanlar gerek sosyal medyada gerekse bürokratik anlamda seslerini yükselttiler.

Yükselen sesleri duyup kulak veren duyarlı Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu konuya ilişkin açıklamada bulundu. Yangın sonrası incelemede bulunduklarını söyleyen Çavuşoğlu, “Sosyal medya dedikodu üretiyor” dedi ve ormanın rant için yakıldığı söylentilerini yalanladı. Anayasanın 169’uncu maddesinin çok katı olduğunu ve yanan yerin sadece ağaçlandırılabileceğini söyledi. Çavuşoğlu konuya dair insanların yüreğine su serpecek bir vaatte de bulundu. Birileri istese dahi bu bölgede ormanlık alan oluşturmanın dışında hiçbir şey yapamayacağını sözlerine ekleyen Bakan Çavuşoğlu, bu bölgede de başka hiçbir bölgede de ormanlık alanda ranta izin vermeyeceklerini söyledi. Başbakanlık fonundan ilk etap için 500 bin lira yardım yapılacağını ve yanan tüm ağaçların yerine yenisinin dikileceği müjdesini verdi.

Devletimizin yaraları saracak imkâna sahip olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “maddi zararın tazmin edilmesinden tamamen devlet sorumludur” dedi. Maddi yardıma ilişkin resmi yazının hazırlandığını da belirten Bakan Çavuşoğlu, Valilik talepte bulunursa kaynak aktarılması için ellerinden geleni yapacaklarını da beyan etti.

Bölgeye ziyarette bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Adrasan yangınında zarar gören vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.




Kaynak: Banu Barlas