Antalya’da bir grup hayvansever,  31 Aralık 2019'da site içerisinde çamaşır ipi ile boğazından cama asılarak öldürülen kedinin katilinin yakalanması için yetkilileri göreve çağırdı.

31 Aralıkta kedisi çelik telle asılarak öldürülen Tuğba Yurttaş, kedi cinayetlerinin devam ettiğini, Muratpaşa Belediyesinin tüm uyarı levhalarına rağmen, kedi evlerinin dahi sürekli dağıtıldığı, yeni doğan yavruların ise teker teker alınıp yok edildiğini iddia etti. Tuğba Yurttaş'ın sosyal medya ve basında yer alan çağrısı üzerine toplanan hayvanseverler kedilerin katilinin yakalanması için eylem düzenledi.

resim920318

Hayvanseverler,  Muratpaşa ilçesi Üçgen Mahallesi'nde bir sitede çelik çamaşır ipi ile boğazından cama asılarak öldürülen kedinin katil veya katillerinin yakalanması için olay yerinde basın açıklaması yaparak yetkilileri göreve çağırdı. Ellerinde 'sitede katil var' ve 'TBMM açılır açılmaz yeni hayvan hakları yasası çıksın' yazılı pankart ve afişlerle Üçgen Mahallesi'nde olayın yaşandığı yerde toplanan hayvanseverler, 'Katil burada yakalanacak' ve 'Saklan, saklan nereye kadar' sloganları attı.


"Kedimi Asarak Gözdağı Verdiler"

Tuğba Yurtdaş isimli hayvanseverin beslediği sokak kedisinin, Yurttaş'ın oturduğu siteye 'ibretlik olsun diye' mesaj verilerek çelik telle asılarak katledildiğini belirten Antalya Hayvan Hakları Derneği üyesi Şebnem Ebinç, "Otopsi raporuna göre yola çıkıldığında, katil bu vahşeti planlayarak gece yarısı eldivenlerini giyerek, içlerinde en insana yakın olan kediyi kandırıp yakalayarak, önce boğmuş ardından tel ile boynundan sitenin ortasına asmıştır ve bu vahşeti rahatlıkla yapan bir kişi, önce sitede yaşayanlar, ardından mahalle sakinleri için tehlike oluşturmaktadır" dedi.

resim191430

Hayvanseverler Olayın Takipçisi

Olayın ardından site içerisindeki bazı kişiler tarafından sokak hayvanlarını besleyen hayvansever site sakini hakkında sosyal medya üzerinden kediyi kendisinin öldürdüğü yönünde yayınlar yapıldığını ve son olarak da Yurttaş'ın evden attırıldığını öne süren Ebinç, "Sitede yaşayanların bu kargaşa ve akılalmaz rahatlıkları karşısında hayvansever arkadaşımıza “katil” diyen yönetici ve destek veren şahıslar hakkında gerekli yasal işlemleri Tuğba hanım başlatmış olup yargı sonucunu beklemektedir" ifadelerini kullandı.


Kedievlerinin Korunması İçin Vali'den Yardım İstediler

Son zamanlarda ise site içerisine ve çevresine hayvanseverler tarafından konulan mamaların çöpe atıldığını, devlete ait yasal uyarı afişlerinin parçalandığını, yakın çevredeki sokak kedilerinin tek tek zarar gördüğünü, kaybolduklarını söyleyen Ebinç, "Değerli Valimiz Sayın Ersin Yazıcı’dan talebimiz, kedi evlerinin olduğu yere “güvenlik kamerası takılması ve Tuğba hanımın katil olarak şüphelendiği şahıs ya da şahısların hakkında bulunduğu yasal şikayetlerin hepsinin kıyaslanarak detaylı olarak özel birimler tarafından incelenmesinin sağlatılmasıdır" dedi.




Kaynak: Banu Barlas