Küçük Ali İftar yemeği sonrası otelin önünde oynarken elektrik akımına kapılıp oracıkta can verdi. Yıllık izninde İstanbul’dan Burdur’a iki oğluyla tatile gelen Estetik uzmanı Dr. Hüseyin Tırman tüm Türkiye’yi üzüntüye boğan, hayatının en acı anını yaşadı.

İki oğluyla birlikte bir oteldeki iftar yemeğine giden baba bir anda evladının cansız bedeniyle karşılaştı. Yemek sonrası otelin önünde oynamaya çıkan iki oğlundan 11 yaşındaki Ali İlimbey Tırman, yeraltından geçen çıplak elektrik kablosu nedeniyle elektrik akımına kapıldı. Ayakları çime basarken bir taraftan otel girişindeki korkuluklara tutunarak oynayan Ali’nin yere serilmesiyle etraftakiler bir anda panik oldu ve doktor babaya haber verdiler.

Ali’ye dokunanlar da fenalaşarak yere düşüp bayıldı. Doktor babanın dakikalarca yaptığı suni teneffüs ve kalp masajı işe yaramayınca Burdur Devlet Hastanesine götürülen Ali, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Küçük Ali’nin cenazesi otopsi işlemi yapıldıktan sonra Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazıyla memleketi Burdur Sultandere Mezarlığında toprağa verildi.

Çıplak elektrik kablosunun ihmaliyle meydana gelen bu ölüm tüm Türkiye’yi kahretti. Konuya dair elektrik uzmanların yaptığı açıklamaya şöyle; “Elektrik kabloları her zaman hasar görebilir. Ancak böyle bir durumda kaçak akım rölesinin devreye girmesi ve akımı kesmesi gerekir. Eğer bu olmuyorsa kasıtlı ihmalden cinayet sebebidir.”

Banu Barlas Okumuş



Kaynak: Banu Barlas