Gün geçmiyor ki Akdeniz Üniversitesi’ne dair olumsuz haberler, şikâyetler olmasın… Kumpas iddiaları, mobingler havada uçuşmasın!
Sabah akşam gelen bu şikâyetleri biz yazmaktan bıktık, Akdeniz Üniversitesi yönetimi şikâyetlere zemin hazırlamaktan, mahal vermekten bıkmadı.
 
2019 yılı sonunda üniversitedeki konservatuarın depreme karşı dayanıklılığı için 15 karot örneği alınarak analizi yapılmıştı. Rapor “Mevcut deprem yönetmeliği dikkate alınarak binanın Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı olarak mevcut haliyle kullanılması sakıncalıdır” şeklinde çıktı. Ancak bina tahliye edilmediği gibi güçlendirme de yapılmadı.
 
Bağış Bulan Yöneticiler Ödüllendirileceğine Görevden Alındı!
 
Buna istinaden konservatuar için canla başla çözüm arayan konservatuar yöneticileri 20 milyonluk bağışta bulunacak bir yardımsever buldu. Bağışçının konservatuvar yapılma şartıyla bağışlayacağı para üniversite yönetimi tarafından kabul görmedi, döner sermayeye aktarılmak istendi. Bağışı bulan yöneticiler ise ödüllendirileceğine görevinden alındı.
 
Devlet Bütçesine Zarar
Hem öğrencilerin can güvenliği hiçe sayıldı hem de bu saatten sonra bağışçı parayı vermeyeceği için devletin bütçesi ile güçlendirme yapılması gerekmekte. Peki bu devletin kasasını zarara uğratmak değil mi? Hangi akla hizmet yeni konservatuar binasının önü kesildi?
 
Rektör Özlenen Özkan’ın üniversiteden başka her şeyle ilgilendiği ortada…
Hayvanlarla uğraşmak, onları çete kurmuş olmakla suçlamak, hayvan düşmanlığı yapmak ve bununla gündeme gelmek en büyük icraatı mesela. Bu uğurda tam sayfa sipariş haber bile yaptırmış.
Bunun yanı sıra gazetecilere mobing yapmak, iftira atmak, tapulu ev ve işyerlerinde oturmadığı iftirası ile suçlamak, gazete dağıtmakla suçlamak, siyasi yanaşmalarla medet ummak, kişilerin özlük haklarını açık etmek gibi yoğun uğraşları nedeniyle üniversite  ilgi alanına girmiyor. Akdeniz Üniversitesi neydi;  nelerle anılır oldu…
 
Konu sosyal medya da da gündem oldu ve işte konuya dair bazı paylaşımlar:








 


Kaynak: Banu Barlas