Başbakan veda turlarında düzenlediği miting proğramında bugün Antalya'daydı. Kepez Arena'da düzenlenen ve aşırı sıcağa rağmen onbinlerce insanın katıldığı miting son derece coşkuluydu.

Miting sonrası Başbakanın şerefine verilen iftar yemeğinde halk Konyaaltı Sahilinde, Beach Park'ta iftara katıldı.

İftar sonrası konuşmacı olarak önce Türel sahne aldı. Yer yüzünde duası kabul olan yegane insanın oruç tutan insan olduğunu ifade eden Türel, duaların adresinin Gazze ve tüm mazlumlar olmasını temenni etti.

Türel'in ardından kürsüye çıkan Başbakan, önce tüm Antalyalı'ları selamladı ve minnetlerini dile getirdi. Ardından Ak Parti olarak görevi devir aldıkları yıldan itibaren yaptıkları hizmetlere ve gelişmelere değindi. Turizm cenneti olan Belek'e otel sahiplerinin de katkılarıyla yaptıkları yolları anlatan Erdoğan, yeni neslin bunlardan habersiz olduğunu, düzen hep böyleymiş gibi düşündüklerini söyledi. "Bunları gençlere anlatın, geçmişi gençlere anlatın" diyen Erdoğan, Orta doğuda yaşananlara değinmekle birlikte, Filistin'e dair üzüntüsünü dile getirdi.

Başbakan İsrail'e yönelik de üstü kapalı eylem planını hissettirdi. Muhtemelen seçim sonrası devreye girecek olan stratejiyle İsrail'i kontrol altına almaya çalışacağını ima eden Başbakan, Filistin'e yapılanların karşılıksız kalmayacağını ifade etti.
resim510157
resim690882
resim799029


Kaynak: Banu Barlas