Isparta'da örneği yapılmış olan kırmızı-beyaz kaldırım ve yollara özenen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal renkli kaldırım çalışması başlattı. Engellilerin ve bayanların kaldırımları daha rahat kullanmalarıyla renkli beton çalışmalarına başladıklarını söyleyen Uysal; 'Renklerin insan hayatında önemli bir noktada olduğu'nu ifade etti.

Çalışmalara Etiler mahallesi 882'inci sokakta kırmızı-beyaz renkte beton kaldırım yapımıyla başlayan Muratpaşa Belediyesi, farklı renklerin de uygulanacağını açıkladı. Kaldırımlarla ilgili şikayetleri ortadan kaldırmayı hedefleyen Muratpaşa belediyesi, topuklu ayakkabı giyen bayanların ve engelli vatandaşların yoğun şikayetlerine maruz kalmış.

"Şikayetler ortadan kalkacak" diyen ve  modern kentlerin cadde uygulamaları ile farkındalık yarattıklarına değinen Başkan Ümit Uysal, “Kaldırımlarla ilgili vatandaşlarımızdan üç aydır yoğun şikayetler aldık. Topuklu ayakkabı giyen bayanlarımız ve engelli vatandaşlarımız kaldırımları kullanamıyordu. Çocuklarımız kaykaylarını kullanamıyor, yaşlılarımız, bebek arabası olanlar kullanamıyor. Düz ve renklerini istediğimiz gibi ayarlayabildiğimiz beton kaldırımlar yapıyoruz” dedi.ANTALYASPOR’UN RENKLERİ UYGULANDIHer mahallede farklı uygulamalar yapacaklarına vurgu yapan Başkan Uysal, “Sıcak ve serin renkler kullanıyoruz. Etiler mahallesinde kırmızı beyaz renkleri kullandık. Hem bayrağımızın hem de takımımız Antalyaspor’un renklerini kullandık. Düşünün, mavi rengi de insana huzur veren bir renk. Bir başka mahallemizde de maviyi kullanabiliriz. Müdürlüğümüz araştırmalarını ve çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

Isparta'daki Kırmızı-Beyaz Çalışması

resim993501


Kaynak: Banu Barlas