Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi CHP’li Önder Önen, ani bir manevrayla Ak Parti’ye geçti. Başbakanın Antalya mitingi öncesi Başbakanı karşılamaya giden Öner’in rozetini, Başbakan Erdoğan bizzat taktı.

CHP Antalya Büyükşehir Meclis Üyesi Önen, CHP’nin Gençlik Kolları İl Başkanlığını da yapmıştı. Sürpriz transferi basından öğrenen CHP Antalya ve Türkiye örgütü büyük şok yaşadı.

Başbakan Erdoğan’ı Vip salonunda karşılayan Önen’e Ak Parti rozeti Başbakan tarafından takıldı. Bundan önceki dönemde aynı şekilde CHP’den istifa edip Ak Parti’ye geçen Ercan Merthatun’un da aynı karede yer aldığı rozet takma anı, iki eski CHP’li ve yeni Ak Partili’yi bir araya getirdi.

Açıklamasında Önen, şöyle dedi: "Bugüne kadar İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, Antalya İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Antalya Ana Kademe İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı ve Gençlik Kolları Genel Sekreterliği görevlerinde bulunduğum CHP'den istifa etmiş bulunmaktayım. CHP'de, Antalya'ya ve ülkemize hizmet etmenin artık mümkün olmadığını, hizmet etmek isteyenlerin açık veya dolaylı bir şekilde hizmet alanları yaratılmadığı gerekçesini gördüğüm İçin CHP'den istifa ettim."

Ak Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile İl Başkanı Mustafa Köse'ye kendisine gösterdikleri 'güven ve sıcaklık' için teşekkür eden Önen, açıklasında devamla "Mustafa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için Ak Parti'de hizmet yoluna girmiş olmak beni mutlu etmiştir" ifadelerine yer verdi.

CHP’de Deprem

Son olarak meclis üyesi Önder Önen’i de Ak Parti saflarına kaptıran CHP Öner’e karşı tepkili. Öner’i istifa çağrısında bulunan CHP teşkilat üyeleri, eleştiri ve istifa davetlerini sosyal medya aracılığıyla “ İstifa et, yoksa babanın kemikleri sızlar!” şeklinde dile getirdi.

Antalya'da düzenlenen miting ve iftar yemeği proğramı dolayısıyla, haber Ak Parti camiasına akşam saatlerinde ulaştı. O ana kadar miting alanında yer alan "CHP'den geldik, seninleyiz usta" Pankartına "provokasyon olabilir" gözüyle bakılıyordu.

resim997263



Kaynak: Banu Barlas