Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde patlama meydana geldi. Ceylanpınar girişinde bomba yüklü araç Belediye Başkanı Menderes Atilla’nın geçtiği sırada patladı.

Ceylanpınar İlçe Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Atilla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa ziyaretini takip etti. Başkan Atilla, Başbakan'ın kentten ayrılmasından sonra beraberinde şoförü ve koruması ile Ceylanpınar'a dönmek üzere yola çıktı. Saat 23.40'ta ilçe girişine 500 metre mesafede başkanın içinde bulunduğu otomobil seyir halindeyken, karayolu üzerindeki bomba yüklü bir otomobilde patlama meydana geldi. Ardından başka bir otomobilden uzun namlulu silahlarla ateş açan saldırganlar olay yerinden kaçtı. Koruma ve şoförün hafif şekilde yaralandığı saldırıdan Başkan Atilla yara almadan kurtuldu.

Patlamada Ceylanpınar Belediye Başkanını koruyan üç polis memuru ve bir özel koruma yaralandı. Yaralılar Ceylanpınar Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ceylanpınar Devlet Hastanesinde tedavileri yapılan Polis Memuru Ertuğrul Dönmez ve Levent Yıldırım Şanlıurfa'ya sevk edilirken, Özel koruma İbrahim Butkıran'ın tedavisi Ceylanpınar'da devam ediyor. Olayda Menderes Atilla’nın aracında ve çevrede bulunan araç, ev ve iş yerlerinde hasar meydana geldi.

Olaydan yara almadan kurtulan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla olay sonrasında yaptığı açıklamada; " Allah’ın verdiği canı onun rızası dışında hiç kimse alamaz. Hakka ve Halka hizmet adına kefenimizle çıktığımız bu yolda bu gibi suikast girişimleri bizlere engel olamaz. Bizler Ceylanpınar halkına hizmette bildiğimiz doğruları yapmaya devam edeceğiz. Bu gibi olaylar bizi bu halka hizmet etmenin önüne engel olamaz." ifadelerini kullandı.
Polis suikastı düzenleyenleri bulmak için Ceylanpınar’da geniş çaplı operasyon başlattı.

resim558263


Kaynak: Banu Barlas