Ak Parti’nin önümüzdeki günlerde yapacağı kongresi için pek çok kişinin adı geçerken, adaylar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.


Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan teşkilatlara yönelik çeşitli telkinlerde bulunsa da, “metal yorgunluğu olanlar çekilsin” şeklinde uyarsa da, mevcut düzende gönüllü olarak kimsenin çekilmeye niyeti olmadığı gibi, aday olmak isteyen isimlerin de, mevcut düzende seçilemeyeceklerini düşünerek çekimser kaldığı gözleniyor.

Antalya’da çekimserlik zincirini ilk kıran ve rengini belli eden Av. Mehmet Ali Başaslan oldu. Ankara doğumlu ve aslen Diyarbakırlı Avukat Mehmet Ali Başaslan, Antalya’da çok kısa bir zamanda tanınıp, Ak Parti tabanına yakınlığıyla sempati kazandı. İngilizce Öğretmenliği eğitimini yarım bırakarak Hukuk Fakültesine devam eden Başaslan, Siyaset Bilimi, Uluslar arası İlişkiler, Ceza Hukuku ve İşletme üzerine yüksek lisans yaptı. 3 dil bilen Başaslan, KKTC Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanlığı, KKTC Başbakan Danışmanlığı ve KKTC Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığı görevlerinde bulundu.

resim221148


Mevcut düzene ‘Muhalif’ olarak adlandırılan isimlerden Başaslan, Cumhurbaşkanı’nın Başdanışmanlarından Burhan Kuzu ile “Yeni Anayasa için Evet” kampanyası yürütürken, Yeni Anayasayı Destek Platformu Başkanı olarak referandum öncesinde yaptığı çalışmalar ve gayretleri takdir topladı. Pek çok STK’da görev yapan Başaslan’ın Hayvan Hakları konusunda da pek çok çalışması mevcut. Kişisel yaşamında şiir yazmayı seven Başaslan’ın gündeme dair değerlendirmeleri de Ak Parti tabanı tarafından çok sıkı takip ediliyor.

Antalya İl Başkanı Rıza Sümer’in görevden alındığı söylenen şu günlerde,Ak Parti tabanı tarafından Osman Dirican, Bekir Asri ve Ali Çetin isimleri ilgi görüyor. Bu isimler aday olacaklar mı bilinmez ama tabanın karşıt olduklarıyla mücadeleye girişmiş Mehmet Ali Başaslan halktan yoğun ilgi ve destek görüyor.

Özel Haber
Banu Barlas




Kaynak: Banu Barlas