Antalya Anfaş’da 42 bin m2 alanda 204 Yerli Üretici Firmanın katılımıyla organize edilen Türkiye’nin Yerli ve Milli temalı ilk İş-İnşaat Makineleri Fuarına dünyanın 20 farklı ülkesinden 400 yabancı işadamı katıldı.

Türkiye’de ilki Antalya’da düzenlenen Yerli İş Makineleri Fuarına dünyanın dört bir yanından yabancı işadamı katılırken, Antalya ve çevresinden katılım yok denecek kadar azdı.

Boğaziçi İhtisas Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Anıl Utku Bengisu’nun Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile birlikte organize ettiği fuara başta Nihat Zeybekçi olmak üzere, Antalya’nın Vekili, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’da katılmadı!

resim954348

Türel’den Büyük Gaf!

Standlarda gözler sadece Antalya’nın değil, Türkiye’nin dört bir yanından tüm siyasileri ararken, Zeybekçi yardımcısını yollayarak böylesine önemli misyona sahip ve ilki düzenlenen bu fuarı önemsemediğini ortaya koyarken, Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’de fuar kapısından girerken büyük gaf yaptı. 204 Yerli Üretim Firmasının katıldığı ve değil Antalya’da, Türkiye çapında ilki gerçekleşen fuarın kapısından girerken yanındaki iştirakçilere “ Bu fuarın kaçıncısını düzenliyoruz?” sorusunu yönelten Türel’in de, danışmanları ile birlikte böylesine önemli bir fuarı ne kadar önemsiz gördüğünü üzülerek anlıyoruz!

Yerli malına yönelme durumunda yıllık 5.4 milyar dolar paramızın ülkede kalacak olması, böylelikle yapılacak yerli atak siyaset ve bürokrasi çevrelerince önemsenmemiş olacak ki, katılım yok denecek kadar azdı. Açılışa katılan Menderes Türel’in dışında, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, iki ilçe Kaymakamı, bir Bakan Yardımcısı, KA.DER Eski Başkanı Uğur Karaca ve MHP Meclis Üyesi Selçuk Senirli ile birlikte birkaç meclis üyesi oldu.

"O Sandıklar Bizim Önümüze Gelecek!"

Standlardaki Yerli Üretim Firma sahiplerinin siyasilere mesajı ise şu oldu: “ O sandıklar bizim önümüze gelecek!” … Ürettikleri yerli malı cihaz ve ekipmanlarla ekonomimize büyük katkı sağlayan ve dışa bağımlılığı azaltan firma sahipleri, bir bakan gelemediyse diğerinin görevlendirilebileceğini, Türkiye’nin diğer illerinden milletvekillerinin de destek vermesi gerekirken Antalya Milletvekillerini bile aralarında görmemelerinin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdiler.

ÖZEL HABER
Banu Barlas







Kaynak: Banu Barlas