Ak Parti’nin Şubat 2018'de yapacağı kongresi için pek çok kişinin adı geçerken, adaylar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan teşkilatlara yönelik çeşitli telkinlerde bulunup “metal yorgunluğu olanlar çekilsin” şeklinde uyarsa da, mevcut düzende gönüllü olarak kimsenin çekilmeye niyeti olmadığı gibi, aday olmak isteyen isimlerin de, mevcut düzende seçilemeyeceklerini düşünerek çekimser kaldığı gözleniyor.

Antalya’da çekimserlik zincirini ilk kıran ve rengini belli eden Av. Mehmet Ali Başaslan oldu. Adaylık başvurusunun akabinde aday olduğu Muratpaşa'da esnaf gezmesine çıkan Mehmet Ali Başaslan, esnafa Türk Kahvesi dağıtarak: " Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır" dedirtti. Esnaf ziyareti sırasında Muratpaşa'nın ve Ak Parti'nin sıkıntılarını konuşan esnaf da, kendilerini dinleyen halktan biri görmekten son derece memnun oldu. 

resim713294

resim309135

Ankara doğumlu ve aslen Diyarbakırlı Avukat Mehmet Ali Başaslan, Antalya’da çok kısa bir zamanda tanınıp, Ak Parti tabanına yakınlığıyla sempati kazandı. İngilizce Öğretmenliği eğitimini yarım bırakarak Hukuk Fakültesine devam eden Başaslan, Siyaset Bilimi, Uluslar arası İlişkiler, Ceza Hukuku ve İşletme üzerine yüksek lisans yaptı. 3 dil bilen Başaslan, KKTC Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanlığı, KKTC Başbakan Danışmanlığı ve KKTC Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığı görevlerinde bulundu.


Kaynak: Banu Barlas