Başbakan Erdoğan'a karşı insanları galeyana getirmeye çalışan Kudret Kaçar tutuklandı. Twitter'da Başbakan aleyhine attığı tweet'in çok sayıda kişinin paylaşmasıyla Kudret Kaçar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Başbakan Erdoğan'ın Bursa Gökdere Meydanı'nda yaptığı miting öncesi, 'TC Kudret Kaçar' isimli twitter kullanıcısı, "Tabancası olanlara duyurulur" şeklinde başlayan tweet attı. Başbakanı hedef gösteren tweet'le harekete geçen polis Kudret Kaçar'ı aynı gün yakaladı. Bilişim suçlarının incelemesinde aynı tweet'in çok sayıda kişi tarafından retweet'lendiği sonrasında da silindiği tespit edildi.

Bilindiği üzere Mikrosoft silinen bilgileri dahi 2 yıl boyunca saklıyor. Yayınladıktan bir süre sonra silinmiş olan tweet tespit edildikten sonra, özel bir güvenlik şirketinde çalıştığı tespit edilen Kudret Kaçar aynı gün yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne getirilen ve bekar olduğu öğrenilen Kudret Kaçar ifadesinde, "Boş bulundum attım" dedi. İfadesinin ardından dün, ’halkı suç işlemeye alenen tahrik’ suçundan adliyeye çıkartılan Kudret Kaçar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Kaynak: Banu Barlas