Türkiye'nin dört bir yanından Ak Parti'nin dışındaki hemen hemen tüm partilerden 'Çatı Aday' a destek açıklamaları geldi. Ancak Parti Yönetimlerinin ve liderlerinin yaptıkları bu 'destek' açıklamasının hemen ardından hemen hemen tüm partilerin içinden 'Çatı Aday' fikrine tepkiler de gelmeye başladı.

Son olarak Antalya CHP teşkilatından 'çatı aday' fikrine yönelik eleştiriler yükselmişken, çok geçmeden çatı adayı desteklediğini açıklayan BDP Parti Teşkilatının içinden de karşıt sesler yükselmeye başladı.

Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün, Parti yönetimine yönelik ultimatomunu yayınladı.Tüzün;

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP ve CHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek verecek alan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye çok sert tepki gösterdi. Tüzün, "BBP'yi CHP'ye vagon yaptı, Haçlı ittifakı ile buluşturdu" ded ve İhsanoğlu'na destek konusuna dair şunları söyledi:

BBP'nin Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek açıklamasının, "asla bir araya gelemeyecek" CHP ve BBP isimlerini bir araya getirdiğini belirterek, "Bu da BBP kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu eliyle oluşturulmuş Büyük Birlik ruhunu bağrından hançerlemiştir. Tüm Alperenler bilmelidirler ki bu konuda Alperen Ocakları ile yapılmış herhangi bir istişare yoktur. Bizimle istişare yapılmamasından da öte itibarlı itibarsız birçok vagoncuk eklenmek suretiyle CHP lokomotifi peşine takılan bir güruh arasına BBP adının yazılması, 21 yıllık temiz mazisiyle Büyük Birlik Partisine yapılabilecek en büyük kötülüktür" dedi.

Evliya ile konuştum "bu bir kaza" dedi

Destici'nin, daha önce "Büyük bir evliyayla konuştum! Bu mevzu kazadır ve siz de kapatın diyor! Yoksa Muhsin Yazıcıoğlu'nun ruhunu zedelersiniz" dediğini ancak son dönemlerde "Yazıcıoğlu'nun Hükümet tarafından öldürüldüğüne" dair imalarda bulunduğunu öne süren Tüzün, "Şunu herkes bilmelidir ki Muhsin Yazıcıoğlu davası, gündelik politikalarda pazarlık konusu yapılabilecek bir dava değildir. Elinde belge ve bilgi olan, ses kaydı dinleyip görüntü izlediğini söyleyen her kimse bunları kapalı kapılar ardında gündelik politikalarına kulvar açmak için kullanmamalı, gereğini yaparak yetkili mercilere ulaştırmalıdır" dedi.

BBP'yi CHP'ye vagon yaptı

BBP'nin cumhurbaşkanı seçimine ilişkin duruşunu da eleştiren Tüzün, "Cumhurbaşkanı seçimi münasebetiyle bütün BBP ve bütün Alperen Ocaklılarla yapılmış bir istişare kararıymış gibi BBP Genel Başkanı tarafından dile getirilen Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek açıklaması, asla bir araya gelemeyecek olan CHP ve BBP isimlerini bir araya getirmiş ve bu da BBP kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu eliyle oluşturulmuş Büyük Birlik ruhunu bağrından hançerlemiştir. Tüm Alperenler bilmelidirler ki bu konuda Alperen Ocaklarıyla yapılmış herhangi bir istişare yoktur. Bizimle istişare yapılmamasından da öte itibarlı itibarsız birçok vagoncuk eklenmek suretiyle CHP lokomotifi peşine takılan bir güruh arasına BBP adının yazılması, 21 yıllık temiz mazisiyle Büyük Birlik Partisine yapılabilecek en büyük kötülüktür" değerlendirmesinde bulundu.

BBP'yi Haçlı ittifakı ile buluşturdu

Bütün Anadolu ve bütün dünya bilmelidir ki Büyük Birlik Partisi ve Alperen Ocakları, milletin iman haznelerini muhafaza etmek anlamında var iseler eğer bu millet değerlerimize çullanmaktan başka varlık sebebi tanımayan CHP var diyedir. Varlık sebebini İslam davasını sürdürmek diye açıkça ortaya koymuş bir hareket, elleri üzerinde hala on binlerce Müslümanın kan izi bulunan ve uslanmaz bir saldırganlıkla millet değerlerimizle hala çatışan CHP'nin değil dümen suyuna girmek, CHP'nin dümenini kırmayı en halis niyetlerinden biri olarak ortaya koymuştur. Şehit liderimizin yiğitçe seslenişiyle seslendiği ve 'Sen milletimizin başına bela mısın' dediği CHP, bugün Büyük Birlik Partisini yönettiğini zannedenlerce Haçlı ittifakında buluşulmuş bir kader ortağı haline getirilmiştir."


Kaynak: Banu Barlas