Gazze'ye 17 gündür süren abluka ve katliam Filistinlileri çileden çıkarttı. Filistin halkı "Birimiz hepimiz-hepimiz birimiz" dedi ve Gazze'ye doğru yola çıktı.

Mescid-i Aksa, Ramallah, Batı Şeria ve Ramallah ile Kudüs arasındaki Kalandiya bölgesinden on binlerce insanın Gazze'ye doğru yürüyüşe geçmesi ile hırçınlaşan İsrail askerleri Filistinlilerin üzerine ateş açtı. İsrail askerleri binlerce Filistinliye ateş açtı!  Yürüşlere engel olmak isteyen İsrail askerlerinin ateş açması sonucu, şu ana kadar gelen bilgilere göre iki Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail'in katliamına devam etmesi ve ablukayı sürdürmesi halinde Filistin halkı top yekün savaşa gireceğe benziyor. "Birimiz hepimiz-hepimiz birimiz" diyerek katliamlara göz yummayan Filistin halkı İsrail'den korkmadığını vücudunu canlı hedef yaparak gösteriyor.

İşlerine geldiği zaman bu tür dramlara "İnsan hakları", "Soykırım" naraları atan büyük dünya ülkeleri,  bu soykırımı ve katliamı BM ve ABD İsrail'in savunma hakkı olarak görürken, Müslüman geçinen Arap Ülkeleri de umarsızca izlemekle yetiniyor!

resim548417


Kaynak: Banu Barlas