Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili öyle iddialarda bulundu ki, Türkiye'nin gündemi bir anda değişti.

Öztürk'ün katıldığı "Ceviz Kabuğu" proğramında ortaya çıkan iddialar zehir zembelek. Öztürk'ün iddialarına göre, İhsanoğlu, İslam tarih ve bilimi ile ilgili eser hazırlayan bilim insanlarının eserlerini alıp kendi imzasıyla yayınladı. Üstelik bu öğrenciler, çeşitli firmalardan aldıkları burslarla bilim alanında çalışma yapan bilim adamlarıydı. 

İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun bu nedenden dolayı görevden alındığını söyleyen Öztürk, zabıtların tamamının da İstanbul Üniversitesinde olduğunu belirtti. Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, "İntihal, eserin bir kısmını almaktır, oysa İhsanoğlu tamamını alarak hırsızlık yapmıştır" dedi. Konunun kendi iddiası olmadığını, yaşanan bir gerçek olduğunu vurgulayan Öztürk, Nur Serter'in de konunun şahidi olduğunu söyleyerek çıkıp konuşmaya davet etti.


Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ün Türkiye'de tanınmış ve oldukça popüler bir kişi olduğunu düşünürsek, gerçekte olmayan bir şey için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı adayına yönelik bir iftirada bulunması makul değildir. Keza tüm bunların iftira olması halinde, açılacak olan tazminat davası da son derece yüklü olacaktır. Bu bağlamda Öztürk'ün popüler olmaya ihtiyacı olmadığından yola çıkarsak, olmayan bir şeyi ortaya atıp da kendisini ne rezil ne de mahkemelik etmeyeceği aşikardır.

Yaşar Nuri Öztürk dönemin konuya dair yegane şahidi olduğunu beyan etmektedir. Cumhurbaşkanı adayı olmuş birisine dair yöneltilen tüm bu iddiaların araştırılıp seçim öncesi kamuoyunun bilgisine sunulması gerekmektedir.

Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas