Ak Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen AÜ Personel Dairesi eski başkanı Hüsnü Gülez’in aday olup olmayacağı konuşulurken, görevinden istifa etmediği ve aday olmadığını öğrenildi.

24 Haziranda gidilecek olan seçimde Ak Parti seçmeninin en büyük kriteri FETÖ ile mücadele olacak. Bu bağlamda Ak Parti tabanının ve FETÖ’nün yaftaladığı masum mağdurların adayı ve umudu olan Gülez’in aday olmaması hayal kırıklığı yarattı.

FETÖ’ye biat etmediği için FETÖ’NÜN hedefi olan ve kumpasla işten attırılan Gülez, 2 sene boyunca sürdürdüğü haklı mücadelesini kazanırken, kendisi ile birlikte pek çok FETÖ mağduruna yardımcı olup, mağduriyetleri Ankara’ya iletmişti.
Haklılığına ve uğradığı haksızlığa rağmen, eski görevi olan AÜ Personel Daire Başkanlığına yerine başka bir göreve verilen Gülez’in mücadelesini Ankara’dan yürütmeye devam edeceği düşünülüyor. Kulislerde konuşulanlara ve edindiğimiz bilgilere istinaden Hüsnü Gülez’e adaylık konusunu sorduk.

İşte Gülez’in açıklaması:
“Ak Parti içinde görev yapan, MYK üyesi, danışmanlık görevlerinde bulunan ve benim devletim adına yaptığım mücadelelerde yanımda olan devlet büyüklerim ile görüştüm. Adaylık düşüncemi yerinde buldu, olumlu karşıladılar. Ancak Ankara’da bulunduğum süre içinde Cumhurbaşkanımızın yoğunluğundan dolayı kendisiyle görüşemedim. O nedenle onay alamadığım İçin istifa ederek Aday Adayı olmadım. Ankara'da bulunmamı istedikleri tarihlerde bulunacağım ve nasip olursa da görüşmeye çalışacağım. Sayın Cumhurbaşkanımızın girişmiş olduğu FETÖ ile mücadelesinde hep yanında saf tuttum. Zaten en çok da bu yüzden beni ekarte etmek istediler. Bundan sonraki süreçte bir teklif gelirse, layık görülürsem, FETÖ’ye karşı mücadelemi en etkin şekilde sürdürmeye devam edeceğim ve FETÖ’nün mağdur edip yaftaladıkları masum insanların mağduriyetlerini gidermek için uğraşacağım.”

Hüsnü Gülez’in yüklenmiş olduğu misyon gereği Sayın Cumhurbaşkanının FETÖ ile mücadele konusunda önümüzdeki süreçte kendisine ihtiyaç duyulabileceği ve bu doğrultuda da görev verilebileceği düşünülüyor.


Kaynak: Özel Haber