Antalya’nın yükselen devi ÖSSE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Önder Baş, seçim sonrası konut satışlarının %5.7 arttığını belirtti. Türkiye’de ve dünyada her ne yaşanırsa yaşansın, Antalya’da inşaat sektörüne dair yatırımların hiçbir zaman durmadığını ifade eden Baş, Ekonominin yatırımla büyüyeceğini ve yatırımlarının devam edeceğini belirtti.

resim710946

Her zevke ve bütçeye göre ev seçenekleri sunan ÖSSE, özellikle villa satışlarına olan talebin arttığını, seçim sonrası oluşan güven ortamının piyasalara olumlu yansıdığını ifade etti. Antalya emlak piyasasının her koşulda rağbet gördüğünü, inşaatların yaz-kış aralıksız devam ettiğini belirten Baş, en yoğun talebin Döşemealtı ve Konyaaltı bölgelerinde olduğunu, Türkiye genelinde konut fiyatlarında yüzde 6 büyüme varken Antalya’daki büyüme oranının yüzde 19 olduğunu, geçen yıl şubat ayında Antalya metrekare fiyatı ortalama 1860 lira iken bu yıl aynı dönemde 2 bin 12 lira olduğunu belirtti.

Antalya 2. Derece Deprem Kuşağında
Antalya’nın turistik, tarımsal ve iklim koşulları avantajının yanı sıra, deprem kuşağında 2. Derecede yer almasının inşaat sektörünü oldukça cazip hale getirdiğini belirten Baş, “Yatırımcı, yaptığı yatırıma güven duymak istiyor, 2. Derece deprem bölgesi olması itibariyle de Antalya yatırım için son derece ideal bir yer.” Açıklamasında bulundu.

resim451380


Kaynak: Banu Barlas