Yenilen Pehlivan güreşe doymuyor... Seçim barajını zar zor geçip meclise giren ve hiç bir seçim yenilgisinden ders çıkartmayan Bahçeli Erdoğan'a meydan okudu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı meydanlarda savaş açacağını söyleyen Bahçeli, "Erdoğan nerede miting yapıyorsa, MHP de aynı yerde, aynı gün, aynı saatte miting yapacaktır." dedi. 

"Erdoğan'a verilen oylar Öcalan'a verilmiştir" şeklinde çıkış yaparak haddini aşan Bahçeli, belli ki seçim yenilgisinin acısını yenenden çıkartmaya kararlı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin genel merkezinde gündemi değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görev süresine değinen MHP lideri Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiğini iddia etti. Erdoğan'ın AK Parti kongresinde konuşmasının suç olduğunu savunan Bahçeli, AK Parti'de kazanın kaynadığını söyledi. Bahçeli'nin "Türkiye'nin yeni muhalefete değil, kendini yenilemiş bir iktidara ihtiyaç vardır" diye konuştu.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı mitingleri sabote edeceklerini açıkladı. "AK Parti'nin mitinglerine karşı miting hazırlığında olduğu iddialarına ilişkin soruya Bahçeli, "Cumhurbaşkanı seçildikten sonra geçmişteki alışkanlığı paralelinde 82 ilde miting yapmayı düşünenin amacı netleştikten sonra MHP, Sayın Erdoğan nerede miting yapıyorsa aynı yerde, aynı gün aynı saatte miting yapacaktır" şeklinde yanıt verdi.

Bahçeli akıl sağlığını mı kaybetti?

Erdoğan'a veren seçmenin iradesine de hakaret eden Bahçeli, "Erdoğan'a verilen her oy İmralı canisinin hanesine yazılmıştır. Erdoğan'a verilen her oy terörist heykeline harç olmuştur" dedi.

Bahçeli'nin tüm bu yaklaşımları, kendini yargılamak ve hesaba çekmek yerine, Erdoğan'ı suçlaması, acaba akıl sağlığını mı kaybetti diye düşündürüyor doğrusu. Aynı günde, aynı saatte ve aynı yerde miting yapacağını söylemesi kadar anormal başka bir yaklaşım olabilir mi? 


Kaynak: Banu Barlas