Bakanlara Bağlanan Kurumlar Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç tarafından açıklandı.

ARINÇ, ÇÖZÜM SÜRECİ VE TERÖRLE MÜCADELEDE KOORDİNASYONU SAĞLAYACAK

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın görevleri Hükümet Sözcülüğü, Danıştay'la ilişkiler, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanlığı, Milli Güvenlik Kurulu ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sunulması ve Bakanlar Kurulu'nda kabulü halinde bu tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi. İnsan hakları konuları ve bu konularda koordinasyon, Kıbrıs'la ilgili koordinasyon işleri. Kurum ve kuruluşlar olarak da Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın görevlerine ilişkin bilgi veren Arınç, "Ekonomik kurumlarda genel koordinasyon, bağlı kurum ve kuruluşlar, Hazine Müsteşarlığı, Merkez, Halk, Ziraat Bankası, Kalkınma Bankası, İhracat Kredi Bankası, Vakıflar Bankası Genel Müdürlükleri, SPK Başkanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu" dedi.

Bülent Arınç:
"Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na bağlı olan kurum ve kuruluşlar, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Başkanlığı'dır. Daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı bir başbakan yardımcımızın uhdesinde bulunuyordu. Bu kez Sayın Başbakanımız bu kurumu bizzat temsil etmek istediler" diye konuştu.


TRT VE ANADOLU AJANSI YALÇIN AKDOĞAN'IN GÖREV ALANINDA

Arınç, "Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın görevleri, TBMM ile ilgili ilişkiler, kamu diplomasisi ile ilgili işlerin yürütülmesi, kurum ve kuruluşlar, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, TRT Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'yla ilişkiler" olarak beyan edildi.

Arınç, "Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un görevleri, Medeniyetler İttifakı Projesi'nin yürütülmesi, bağlı kurum ve kuruluşlar, Atatürk Kültür, Dil, Tarih ve Yüksek Kurumu, TİKA Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, AFAD Başkanlığı olarak belirlenmiştir" dedi.

Banu Barlas Okumuş



Kaynak: Banu Barlas