Antalyalı Hayvan Severler Kuduza Karşı Alarmda

Dün Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin Mil Köyünde rastlanan kuduz, karantinaya sebep oldu. Mil Mahallesi Dalca Sokak’ta hayvancılıkla uğraşan H.Y.’ye ait bir inekte kuduza rastlanması üzerine, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine haber verildi.

Mahallede yapılan incelemede, inekten alınan numunede ‘kuduz’ teşhisi kesinleşti. Mahallede 6 aylık karantina kararı çıkarken, hayvan giriş çıkışları da yasaklandı.

Akçakale Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri, inekle temas eden 14 kişiye kuduz aşısı yaptı.

Kuduz mikrobuna rastlanan Akçakale’nin Mil köyünde tüm köpeklerin ve hayvanların öldürüleceği duyumu ise Antalyalı hayvan severleri alarma geçirdi. Sosyal medyada bir anda yayılan bu fikirle Antalyalı hayvan severler Urfa’ya bağlı Akçakale’nin Mil köyüne gitme kararı aldı.

Antalyalı Hayvan Severlere İyi Haber

Şanlıurfa’da yaşayan hayvan severler de diğer hayvanların öldürüleceği endişesi ile Akçakale’ye gitme kararı aldılar. Hayvanları öldürme fikrinin asla kabul edilemez olduğunu belirten Şanlıurfalı hayvan severler, böyle bir katliama asla izin vermeyeceklerini beyan ettiler.

Karantinaya yakın bir bölgede haberci arkadaşlarımızın olası bir hayvan katliamına karşı tetikte bekliyor. Karantina ile ilgili çıkacak raporu ve izlenecek yolu da en kısa zamanda sizlerle paylaşacağız.

Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas