Güzelliğiyle, berrak deniziyle, izlemesi doyum olmaz koyuyla doğa harikası Adrasan koyu bakirliğini hala koruyor. Doğal yapısını hiç mi hiç bozmadan, içine modernizm katmadan ancak her türlü ihtiyaca da cevap verebilecek şekilde olan Adrasan Koyu, her gün binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğruyor.

Adrasan Koyu’nun sunduğu eşsiz özelliklerin en önemlilerinden biri ise ‘Doktor Balıklar’… Bire bir şifa kaynağı olan doktor balıklarla dolu olan koyda, balıkların ilk dokunuşu insanları ürkütse de, bir süre sonra alışıp hoşa gitmeye başlıyor.

El, ayak ve vücuttaki tüm ölü derileri temizleyen Doktor Balıklar aynı zamanda kan dolaşımını da hızlandırıyor. Doktor balıkların ağızlarından salgıladıkları ‘ditranol’ adlı maddenin ise yara kapatıcı özelliği bulunuyor. Hücre kemirme esnasında tüm sinir sistemini harekete geçiren doktor balıklar, şifa arayanlara adrasan için referans oluyor.

Denizin berraklığı ve bir anda derinleşmemesi ile, deniz içinde uzun süre eğlenceli vakit geçirmek için bire bir olan Adrasan Koyu, aileniz ile vakit geçirebileceğiniz eşsiz bir yer.

Özel Haber
Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas