Antalya'nın Kemer ilçesinde Müftülük, ilçedeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören ve seçmeli ders olarak Kur'an-ı Kerim’i tercih eden 437 öğrenciye teşekkür belgesi ve Kur'an'ı Kerim; okullarında güzel Kur'an okuma birincisi olan öğrencilere de tablet bilgisayar armağan etti.

Müftü Armiş: “Projemiz Türkiye’de ilk”

Huzur Camii konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Kemer İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, "Türkiye'de ilk defa böyle bir projeye parmak bastık. 'Bu bölümü seçen öğrencilerimize küçük armağanla ödüllendirelim ve katılım belgesi verelim' dedik. Peygamberimiz "İnsanların hayırlısı, insanlara hayırlı olandır" diyor. İnşallah bu yavrularımız seneye ikiye hatta üçe katlanacaktır. Gençlerin yapmış olduğu ibadet taş üstüne yazılır, yaşlılarınki buz üstüne yazılır. Sayın Lise müdürlerimize, bu dersi seçmesine vesile olan öğretmenlerimize ve emeği geçen öğretmenlerimi kutluyorum. İnşallah her sene bu etkinliği genişleterek devam edeceğiz" dedi.

Seçmeli ders olarak Kur’an-ı Kerim bölümünü seçen Kemer Lisesi’nden 350, Göynük Fen Lisesi’nden 60 ve Ünal Aysal Anadolu Öğretmen Lisesi’nden 27 olmak üzere toplam 437 öğrenciye kurs sonunda Kur’an-ı Kerim ve katılım belgesi hediye edildi.


Kaynak: Banu Barlas