Antalya'da polis kaçak sigaraya karşı alarmda. Türkiye genelinde kaçak sigara artışı ve rütin kontrollerle birlikte gelen ihbarların değerlendirilmesi, kaçak sigara satışlarına darbe üstüne darbe vuruyor.

Son olarak motorsiklet ile sigara kaçakçılığı yapan E.T. yunus timleri tarafından yakalandı. Kepez İlçesi Ayanoğlu mahallesinde devriye gezen polis timleri, şüphelendikleri 07 CPL 72 plakalı motorsiklete "Dur" ihtarında bulundu. İhtara uymayıp kaçan E.T. (25) polis timleri tarafından Tansu Çiller Caddesinde yakalandı.

Motorsikletin önündeki vazilden şüphelenen polis haklı çıktı. Bu valize rağmen aşırı sürat yapan E.T. nin yakalanması sonucunda valiz içinde 600 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. E.T. tutuklanarak Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kaçak sigara satış fiyatının Türkiye'deki normal satış fiyatının 4'de 1'i olduğu edindiğimiz bilgiler arasında.

Kaçak sigara kullanımındaki artış göz önüne alınırsa, devletin caydırıcı olacağını düşündüğü sigara fiyat artışı işe yaramamış görünüyor. Sigara fiyatlarının ve alınan verginin yüksek oluşu, sigaradan vazgeçemeyen ancak maddi gücü bulunmayan tiryakiyi zorla kötü yola sevkeder hale geldi. Devlet sigara fiyatları ve alınan vergi ile politikasını muhakkak gözden geçirmelidir zira kaçak sigarayı önlemenin başka yolu yok gibi görünmektedir.

Banu Barlas Okumuş




Kaynak: Banu Barlas