Afyonkarahisar Berberler Odası, her yıl geleneksel olarak düzenlediği gezi için 105 üyesiyle Side'ye doğru yola çıktı.Geçtiğimiz gece yarısı Afyonkarahisar'dan yola çıkan 3 otobüs'den biri olan ve Sinan Doğruay'ın şoförlüğünde ilerleyen 03 VY 403 plakalı otobüs bir anda sağa sola savrularak devrildi.

Saat 05:00 sıralarında Antalya'ya 50 kilometre uzaklıktaki Karaöz Deresi'nde meydana gelen kazanın sebebinin sürücünün uyumasından kaynaklandığı iddia ediliyor.

13 ÖLÜ, 31 YARALI

Kazada, içerisinde 41 kişi bulunan otobüsün sürücünün de aralarında bulunduğu 13 kişi öldü, 31 kişi de yaralandı. Kaza yerine Antalya ve Isparta'dan çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. Yaralılardan 8'i Isparta'daki, diğerleri ise Burdur ve Antalya'daki hastanelere kaldırıldı. Kafiledeki diğer 2 otobüs ise Afyonkarahisar'a döndü.

ŞOFÖRLER UYKUSUZ DEĞİLDİ

Afyon Berberler ve Kuaförler Odası Başkanvekili Nadi Ceylan,kaza yapan otobüste bulunduğunu hatırlatarak şunları söyledi: "Geleneksel olarak yaptığımız geziyi bu yılda yapmak istedik. Yoğun katılım oldu. 105 kişi ile yola çıktık. Kaza yapmadan yarım saat önce mola verdik.  Şoförler uykusuz değildi. Seyir halinde iki otobüs bir minibüs gidiyorduk. Virajlar geldi. Otobüs arkadan savruldu. İnsanların arka taraftan çıktığını gördüm. Yaralıları çıkardık. Arabanın altında kalanları çıkardık. Vinç geçiyordu durdurduk. Otobüsü hemen kaldırdık, hemen 3 kişiyi kurtardık.Ölenlerin çoğu sürücü tarafında oturanlar."

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ
13 kişinin öldüğü, 28 kişinin yaralandığı kazada ölenlerden 12'sinin kimliği belirlendi. Kazada sürücü; Sinan Doğruay, İbrahim Çankırı, Benan Mardinli, Akın Balkan, Ahmet Öksün, Fehmi Şentürk, Erkan Tan, Hidayet Gök, Mehmet Çakır, Suat Esen, Turan Çelik ve Gökhan Can öldü. Kazada ölen 1 kişinin isminin belirlenmesine çalışılıyor. Kazada ölenlerin cenazeleri Bucak Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

TESK'TEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Antalya-Isparta karayolunun 50’inci kilometresinde trafik kazası geçirerek vefat eden Afyon Berberler Odası üyelerinin hayatlarını kaybetmesi nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.
Bendevi Palandöken mesajında "Afyon Berberler ve Kuaförler Odasına bağlı 13 esnaf ve sanatkarımızın geçirdikleri elim trafik kazasında hayatlarını kaybettiklerini ve 31 kişinin de yaralandığıhaberini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Vefat eden esnaf ve sanatkarlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailelerini başta olmak üzere Afyon Esnaf ve Sanatkarlarına ve camiamıza başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum." dedi.

KAZANIN ARDINDAN ÖYLE HİKAYELER ÇIKTI Kİ

Dönüşte ailesi kız isteyecekti

Kazada hayatını kaybeden 13 kişiden geriye acı hikayeleri kaldı. Kazada ölen Benan Mardin'in babası Nurullah Mardin, Afyon'da uğurladığı oğlunun cenazesini Burdur'da almaya geldi. Baba Mardin, dönünce oğluna kız istemeye gideceklerini dile getirerek 'Düğünümüz olacaktı nasip olmadı. Acı haber geldi' diye konuştu. Acılı babanın oğluna doğum günü hediyesi olarak berber dükkanı açtığı öğrenildi.

Beraber öldüler

Kazada hayatını kaybeden 25 yaşındaki Gökhan Can'ın kuzeni İbrahim Akyel, Gökhan Can'ın en büyük hayalinin berber dükkanın büyütmek olduğunu söyledi. Akyel, 'Gökhan'ın yeni çocuğu olmuştu. Dört yıllık berberdi. Hayalleri dükkanlarını büyütmekti. Ama olmadı çırağıyla birlikte hayatını kaybetti. En son akşam otobüse bindirdik. Bir daha da konuşamadık. Sabah kaza haberleri geldi. Geriye bir çocuğu ve eşi kaldı' dedi.

resim446903


Kaynak: Banu Barlas