Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'ya kazandıracağı yeni tesis ve projeleri yaptığı basın toplantısıyla duyurdu.

Antalyaspor’un Döşemealtı ilçesine yapılması planlanan yeni tesisi için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait 237 dönümlük arazinin, Antalyaspor Kulübü Derneği’ne tahsisi gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ise 1,5 yılda tamamlanması hedeflenen tesis için 20 milyon ödenek ayırdı.Antalyaspor’un Döşemealtı ilçesi Yeşilbayır Mahallesi’ne yapılması planlanan yeni spor tesisi arazisinin 253 dönümlük bölümünün, 16 dönümü daha önce Döşemealtı Belediyesi Meclis kararıyla kulübe tahsis edilmişti. Diğer Maliye Hazinesi ve Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsisli 237 dönümlük alanın, 49 yıllığına Antalyaspor’a tahsisi için Antalya Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda imza töreni düzenlendi.

Törene, Antalya Vali Vekili Turan Eren, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Antalyaspor Derneği Başkanı Nafiz Tanır, Antalyaspor Kulübü Vakfı Başkanı Ali Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, kulüp yöneticileri, taraftar dernekleri ve kırmızı-beyazlı futbolcular katıldı.Kulüp Başkanı Gencer, Antalyaspor olarak tarihi günlerden birini yaşadıklarını söyledi.

GENCER: "ANTALYASPOR’UN GELECEĞİ OLACAK" Yapılacak bir protokolle Antalya’ya dev bir adım atıldığının altını çizen Gencer, “Bu tesis bir spor kompleksinden öte akademi olacak. Dünya kulüplerin başarıyı altyapı ile yakaladığını biliyoruz. Antalyaspor’un geleceği olacak. Geçmişinden geleceğe Antalyaspor’u yaşatacak. Döşemealtı’nda yılan hikayesine dönen proje harekete geçti. Bu spor kompleksini inşa edecek olan Başkan Menderes Türel’e teşekkür etmeliyiz. Bu tesisisin isminin de Menderes Türel Antalyaspor Tesisi olarak verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. TANIR: "AMATÖR SPORLAR DA CANLANACAK" Antalyaspor Derneği Başkanı Nafiz Tanır, Antalyaspor’un tesislerinin yetersiz olduğunu belirterek, “Döşemealtı’nda 16 dönümlük alan belediyeye aitti. 237 dönümde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Maliye Hazinesi’ne aitti. Antalyaspor olarak 6 olimpik branşta mücadele ediyoruz. Yasa gereği bu tahsisi alma hakkımız vardı. Bu süreci takip ettik. 16 dönümü geçtiğimiz Haziran ayında Döşemealtı Belediyesi’nden tahsis yapıldı. Önemli bir ayağı da Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan 237 dönümlük alanın bize tahsisiydi. Bu tesis Antalyaspor’un geleceği açısından çok önemli. Bu tesisle amatör sporlar da canlanacak. Antalyaspor tam bir kulüp olacak” dedi.

TESİSİN ÖZELLİKLERİ

Toplamda 134 bin metrekare alanı kapsayan tesiste, 18 bin 500 metrekare kapalı alan, merkez yönetim binası, kamp binaları, sporcu odaları, 4 adet ışıklandırmalı çim saha, bin kişilik kapalı tribün, 2 antrenman sahası, tenis kortu, halı saha, kapalı spor salonu, futbol okulu, fizyoterapi ve fizik tedavi salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, jakuzi, spa, konferans salonları, eğlence merkezleri ve restaurant yer alıyor.

Türel'in bizzat kaleminden çıkan basın açıklaması ise şu şekilde:

"Antalyaspor hepimizin sevdası, aşkı olan bir spor kulübüdür. Bugün tarihe hep birlikte not düşüyoruz. Antalyamıza Avrupa'nın en iyi kamp tesisini kazandırıyoruz.

40 yaşıma kadar Antalya Stadı'nı gören evlerde büyüdüm. Gol sesiyle ayağa kalktım, yediğimizde oturdum. Böylesi önemli bir tesise vesile oluyor olmam benim için şereftir. Hayallerim sadece kamp tesisi kazandırmak değil, 33 bin kişilik stadımızda en yakın zamanda maçları izleyeceğimiz duruma gelecek. Sadece stadyumdan yıllık 15 milyon TL gelir olacak altyapı için alanlar ayırdık.

Antalya çevresindeki genç başarılı kardeşlerimiz kuracağımız kolejde burslu yetişecek. İsim konusunda talepkar olmadım. Benim ismimi koymaktan öte bu sene takımı şampiyon yapın.

Bu arada dünkü galibiyet için takımı kutluyorum. 1966 tribününde üçlü çektirmeseydim zor kazanırdınız :))) "

Menderes Türel

resim210986

resim465168


Kaynak: Banu Barlas