Şırnak'ın Cizre İlçesinde PKK 4 okulu molotof ve benzin ile ateşe verdi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti ancak okullarda büyük hasarlar meydana geldi.

Cizre'de açılan Kürtçe okulların mühürlenip kapatılmasını protesto eden PKK'lılar Cudi ve Sur mahallelerindeki 4 okulu ateşe verdiler. Nur Atatürk Lisesi, Fatih İlk ve Ortaokulu, İstiklal İlkokulu ve İsmail Ebuliz İlkokul'u molotof ve benzin dökülerek çıkarılan yangında büyük çapta hasar gördü.

İtfaiye ekiplerinin önünü kesmek için barikatlar kuruldu, geçişleri engellenmeye çalışıldı. Olay yerine gelen polislere de saldırıda bulunan PKK'nın gençlik yapılanması, ses bombası ve molotoflarla  birlikte taşla da saldırıda bulundu.

Görülen o ki, kan kaybeden PKK'ya  'Gençlik Yapılanması' adı altında beyni yıkanmış ve parayla satın alınmış yeni teröristler eklendi.

Rütin aralıklarla Türkiye'de gerginlik çıkartmak için düğmeye basan kukla yöneticileri, çözüm sürecini sekteye uğratma çabasından asla vazgeçmeyecektir... Kendi arasında sorun yaşamayan halk, marjinal eylemler ile terör derdinde olanlara da pirim vermemektedir. Zaten Diyarbakır anneleri de çocuklarını vermek istemedikleri için kaçırılmadılar mı?!

PKK'lılar zaten çocukların okumasına tamamen karşıydı yıllardır. Zira okurlarsa alternatifleri olur, okumazlarsa çaresizce onlar da terörist olur...





Kaynak: Banu Barlas