Antalya'da 'Gezi Parkı' ruhunu yaşatma çabası devam ediyor. Gezi Parkı eylemleri sırasında ölenleri fırsat bilerek her seferinde sokaklara dökülen gezi destekçileri Antalya'da bu kez de Ahmet Atakan'ı anma yürüyüşü düzenledi.

10 Eylül 2013 günü ODTÜ’de, kampüsün içinden geçecek yol nedeniyle başlayan protestolara destek vermek için Hatay’da yapılan eylemde hayatını kaybeden 23 yaşındaki Ahmet Atakan, Antalya’da anıldı.

Atakan için Halkevi üyesi yaklaşık 50 kişi akşam saatlerinde taşıt trafiğine kapalı Kazım Özalp Caddesi üzerinde toplandı. ‘Ahmet Atakan ölümsüzdür’ yazılı pankartın açıldığı yürüyüş sırasında, Taksim Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş ve Ahmet Atakan’ın resimlerinin bulunduğu siyah beyaz Beşiktaş atkısı açıldı. Üzerinde kızıl yıldız bulunan atkıda, ‘Elbet bildiği var bu çocukların kolay değil öyle genç ölmek’ yazısı yer aldı.

Beşiktaş taraftarının takımının siyasete karışmasına şiddetle karşı çıkmasına rağmen, hala daha Beşiktaş takımı üzerinden marjinal eylemler yapılması taraftarı kızdırdı. Antalya'da yapılan 'Gezi Anma Töreni'nde açılan Beşiktaş atkısında ölen gezi eylemcilerinin resminin bulunması izleyen taraftarın tepkisine sebep oldu.

Banu Barlas Okumuş

resim945696




Kaynak: Banu Barlas