Hedef Şaşırtmaca mı Yapıldı?

24 Ekim Cuma günü Türkiye'nin tüm istihbarat ve terörle mücadele birimleri alarma geçti. Alınan bir istihbarat; İstanbul Taksim, Ankara-Kızılay, Antalya-Saat Kulesi'nin PKK tarafından düzenlenen patlamalara mağruz kalacağına yönelik idi.

Emniyet birimleri tüm birimleriyle konuylla ilgili alarma geçti. Bu istihbarati bilgi bir hedef şaşırtmaca mıydı, yoksa gerçekten böyle bir plan yapıldı da, halen bulunamayan paralelciler tarafından açığa çıkan plan iptal edilip, Hakkari Yüksekova'daki alçakça saldırıya mı yönenildi?! Şu an doğru cevabı bulabilmek mümkün değil ve ortada yaşanan tek bir gerçek var, o da PKK'nın 3 vatan evladını daha alçakça bizden almış olduğudur.

PKK'yı 35 yıldır kullanan ve yönetenler, elbette ki 35 yıllık yatırımlarının boşa gitmesini istememektedirler. Onların amacına hizmet etmek için terör asla bitmemeli, Türkiye'de istikrar sağlanmamalı ve Türkiye milli gelirinin %40'ını terörle mücadelede harcamalarına kullanıp başını terörden kaldıramadığı günlere geri dönmeli...

İşte tüm bu amaçlarla PKK'nın düğmesine basıldı ve Hakkari Yüksekova'da görev yapan 3 asker silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda ağır yaralanan 3 asker, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şehit edilen askerlerden birinin uzman çavuş, ikisinin er olduğu belirtildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Cengiz Caddesi Ova Oteli önünde çarşı merkezinde bulunan 3 asker, terör örgütü tarafından silahlı saldırıya uğradı. Olay ilçenin en merkezi yeri Cengiz Topel Caddesi'nde saat 16.00 sıralarında meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, Yüksekova-Şemdinli karayolundaki Harunan Karakolu'nda görevli 3 asker, Cengiz Topel Caddesi'nde yürürken yüzü maskeli 2 teröristin arkadan saldırısına uğradı.

Hakkari Valisi Yakup Canbolat'ın yaptığı açıklamaya göre, şehit askerlerimizin 1'i uzman 2'si er olarak görev yapmaktaydı.  Ağır yaralanan 3 kişi, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Saldırının duyulması üzerine çevreyi güvenlik çemberine alan polisler, eşkali belirlenen saldırganların yakalanması için operasyon başlattı.

Bu olay şehir merkezinde sivil giyimli askerlerimize kurula ilk pusu değil. Daha önce de yine Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 5 askerimiz daha sivil olarak çıktıkları çarşıda şehit edilmişti.

İlk olay 14 Temmuz 2010'da meydana geldi. Cengiz Topel Caddesi'nde dolaşan Uzman Çavuş Yasin Ak sabah saatlerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.

İkinci olay ise 24 Nisan 2011'de yaşandı. Uzman Çavuşlar Yalçın Bozok ve Durdu Çapar, yine Cengiz Topel Caddesi Cezaevi Kavşağı'nda silahlı saldırıya uğramış ve hastanede şehit olmuşlardı.

7 Temmuz 2011'deki saldırıda ise Yüksekova'da oturan ve sabah göreve gitmek üzere evlerinden sivil kıyafetli olarak çıkan uzman çavuşlar 27 yaşındaki Yahya Karakaya ile 25 yaşındaki Murat Özkozanoğlu, Nedim Zeydan Caddesi'nde teröristlerin saldırısına uğradı. Saat 07.00 sıralarındaki saldırıda vurulan uzman çavuşlar olay yerinde şehit düştü.


Çözüm Değil, Çözümsüzlük İstiyorlar!
 
PKK'yı 35 sene boyunca azimle besleyip kullananlar, çözümsüzlük ve terörün hortlaması için her yolu denemeye devam ediyorlar. PKK'yı kullananlar kendi amaçları doğrultusunda ilerleyedursun, Türk Ordusu milli gelirinin % 40'ını PKK ile mücadeleye harcarken, PKK'ya da aynı bütçeyi ve imkanı sağlayanlar "Al bu imkanlarla bir Kürdistan kur" diye destek sağlamıyorlar herhalde... Bunun farkına varan Kürt halkı çözüm süresinde kendisine sağlanan haklarla istediğini de elde edince evladını PKK'ya vermiyor. Ancak 35 yıldır PKK ile istedikleri istikrarsızlığı oluşturanlar amaçlarını sürdürmek için çözüm değil çözümsüzlük oluşturmayı amaçlıyor!

Bu uğurda harcanan gencecik evlatlarımız için acımız büyük. Şehitlerimize Allah'dan rahmet  ve yakınlarına da sabır diliyoruz.

Banu Barlas Okumuş




Kaynak: Banu Barlas