Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bahçeşehir üniversitesinde üst düzey yöneticiler ve bilim adamlarından oluşan davetlilerle bir araya geldi.Taner Yıldız, Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan BAÜ Enerji Kulübü’nün ürettiği ‘Hidrojenle Çalışan Araba’ projesini inceledi.


Bakan Yıldız, projeyi ilk olarak Antalyalı İşadamı Hüseyin Samut’un küçük oğlu Ali Samuta test ettirdi.

resim421484


Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanı sıra İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Yenilenebilir Enerji Kaynakları Genel Müdürü Yusuf Yazar ve çok sayıda bilim insanı, özel ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ve davetlinin katıldığı 6. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı İstanbul’da başladı. Fuarın açılış konuşmasını yapan Bakan Taner Yıldız, konuşmanın ardından fuar alanındaki stantları gezdi. Çeşitli kuruluş ve oluşumlar tarafından projelerin sergilendiği fuar alanında, Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan BAÜ Enerji Kulübü’nün standına gelen Bakan Taner Yıldız burada bulunan tasarruflu araç projesini inceledi. Fuarın katılımcıları arasında yer alan Antalyalı ünlü işadamı Hüseyin Samut ile sohbet gerçekleştiren Bakan Yıldız, Samut’un küçük oğlu Ali Samut’a özel ilgi gösterdi. BAÜ Enerji Kulübü’nün projesini beğenen Bakan Yıldız, tasarruflu aracı ilk olarak küçük Ali Samut’a test ettirdi.

Fuardaki birçok projeyi İnşaat projelerinde kullanan ve enerji verimliliği projelerini inceleyenler arasında yer alan ünlü inşaat şirketi Samut A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte projeleri incelerken oldukça samimi pozlar verdi.

Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas