Her seçim döneminde yaşandığı üzere, geçtiğimiz yerel seçimler sonrasında da Türkiye'nin pek çok yerinde Belediye Personel kıyımları yaşandı ve yaşanmaya da devam ediyor. Bu yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne CHP'li Akaydın'ın fason kadrolarla işe aldığı 2900 kişi damgasını vurmuştu. Akaydın'ın bankamatik maaşlı fason kadrosunda "Temizlikçi Yardımcısı" diye bir statü dahi bulunmaktaydı. Herkesi hayrete düşüren bu fason kadrolar elbette ki seçim sonrası fesedilmek zorundaydı. Ancak görülen o ki, kurunun yanında yaş da yandı pek çok kez...

Bunlardan biri de Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde taşeron firma aracılığıyla işe alınan güvenlik görevlisi Murat Aras idi. 2006 yılında Ak Partili Belediye tarafından işe alınan Aras, 9 yıldır görevini sürdürmekteydi. Bu yılbaşı gecesi çok sayıda arkadaşı ile birlikte işten çıkartılan Murat Aras, kameralara gözünün yaşını küçük kızı Tuana silerken yakalanmıştı.

İşten çıkartılanların ertesi gün düzenlediği eylemde televizyon kameraları önünde gözyaşına boğulan ve gözyaşları kucağındaki küçük kızı Tuana tarafından silinen güvenlik görevlisi Murat Aras'a CHP'li Muratpaşa Belediyesi sahip çıktı.

İşten çıkartılan Murat Aras'ın gözyaşlarını silen ve babasına sımsıkı sarılan 5 yaşındaki Tuana Aras'ın babası Murat Aras'a Ümit Uysal duyarsız kalamadı ve Muratpaşa Belediyesi'nde güvenlik görevlisi olarak işe aldı.

Murat Aras, AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde çalışırken işten çıkartıldığını, kendisine CHP'li Muratpaşa Belediyesi'nin sahip çıktığını ve hemen işe başlatıldığını belirterek, buradan alacağı ilk maaşla kızı Tuana'ya çok istediği bir oyucak bebeği satın alacağını söyledi.

Murat Aras Büyükşehir Belediyesi'ndeki işe 2006 yılında AKP milletvekili Hüseyin Samani'nin refaransı ile başladığını, 2009 yılında Büyükşehir Belediyesi'ni CHP'nin kazandığını ama bu dönemde işine devam ettiğini, belediyenin bir kez daha AKP'ye geçmesinin ardından 200 arkadaşıyla birlikte işlerine son verildiğini anlattı.
Murat Aras, kendisinin işe alınması konusunda CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın talimat verdiğini öğrendiğine değinerek, "İşten atılan tüm arkadaşlarıma destek olmak için Tuana ile birlikte eyleme gittim. Ancak orada gözyaşlarımı tutamadım. Bu görüntülerin televizyonlarda yayınlanmasından sonra tüm Türkiye'den iş teklifi aldım. Bana Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal sahip çıktı" dedi.

Muratpaşa Belediyesi'nden ilk maaşını alır almaz kızına ve oğluna oyuncak alacağını söyleyen Murat Aras'ın minneti gözlerinden okunuyordu.

Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas