7 Haziran 2015'de yapılacak olan genel seçimler için aday adayları adaylıklarını açıklamaktan geri dursun, kulislerden alınan bilgilere göre mevcut aday adaylarıyla listler oluşturuldu bile.

Geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimlerde Nuri Uzaktaş ile seçime giren Ak Parti'yi halk uyardı, biz uyardık, bizzat ben defalarca uyardım... Nokta atış yazılarımla tescillidir netice... Uzaktaş'ın adaylığı söz konusu olduğu anda bile MHP'nin mevcut Başkanı ve adayı olan Yusuf Ziya Günaydın'a; " Ceketini at Amerika'ya git" diyen seçmenin dediği oldu. Genel merkeze çekilen binlerce faks ve yapılan başvurular sonuç vermedi ve Ak Parti yerel seçimlere kaybetmek için girdi.

İki yanlış bir doğru eder mi bilinmez ama, bu kez de Osman Zabun yönetiminde devam eden il başkanlığı yine halk tarafından destek görmüyor. Ak Parti'den kim aday olursa olsun, adayları taşıyacak ve tanıtacak il başkanı olduğuna göre, Ak Parti Isparta'da yine hüsrana gebe...

% 44.5 ile MHP'li Günaydın'a evet diyen Ispartalı, meclis oylarında aynı MHP'ye % 33.2 vererek güven oyunda fire verdi. % 42.2 ile meclis oylarında en büyük yüzdeyi Ak Parti alırken halk; "Isparta halkı Ak Partili, ancak sizin seçtiğiniz adayı beğenmiyor" mesajını gayet net verdi. 

"Halka rağmen siyaset" stratejisine devam eden Ak Parti, arşa yükselen sesleri yine duymayarak halka rağmen Osman Zabun'u il başkanlığına getirdi. Yapılan hatanın belki farkına varmış olmalılar ki, Isparta adayı olarak düşünülen bazı isimleri İstanbul'dan aday yapmayı düşündükleri söylentileri sızıyor kulislere...

Şu ana kadar adaylık için kulislere sızan iki net isim var. Bunlardan biri Sait Dilek, diğeri de Haydar Kemal Kurt. Haydar Kemal Kurt Ak Parti'nin Isparta'da sahip olduğu en güçlü isim. Halka yakınlığı ve siyasetteki ustalığıyla bilinen Kurt ve adı geçen diğer isim olan Sait Dilek her ne kadar güven telkin etse de, kendilerini taşıyacak olan il başkanının halk tarafından tasvip edilemesi sonuçları muhakkak  olumsuz etkileyecektir. Mevcutta 2 vekil bulunan Ak Partinin 3'üncü vekili zorlaması ise tamamen seçilecek adaya bağlıdır.

Adaylık için adı geçen diğer iki isimden biri TBMM doktoru Hasret Yavuz ve Süleyman Soylu'nun yakın arkadaşı Avukat Tahir  Alan... Ak Parti'nin bu iki adayı Ispartadan aday göstermesi durumunda, mevcut vekil Süreyya Sadi Bilgiç'i İstanbul 1'inci sıradan aday göstereceği de konuşuluyor.  

Ak Parti aday adaylığı için şu ana kadar yaklaşık 40 kişinin adının geçtiği de aldığımız duyumlar  arasında.

Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas