Pierre Lotti tepesi, İstanbul’da Haliç’e nazır bir tepe. Tünektepe’de Antalya’nın en güzel seyir tepelerinden bir tanesi. Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan karar sonucu, belediye şirketlerinden ANET’e devredilen bu tepe şehrin yeni cazibe merkezi olacak.

Tünektepe’de halen inşası süren teleferik projesi biter bitmez önce yol yapım çalışması yapılacak ve ardından orada bulunan iki büfe İstanbul Pierre Lotti tarzında düzenlenerek halka açılacak. Hediyelik eşya ve lokantanın dışında orada mevcut bulunan otel de faliyete geçirilip, VİP otel olarak restorasyonu yapıldıktan sonra zengin turistlerin kullanımına açılacak.

ANET Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp Dinçmen’in yaptığı açıklamaya göre, yüklenici firma Haziran ayının sonuna kadar oradaki çalışmalarını bitirecek ve sonrasında Pierre Lottie tarzı seyir tepesinin yapımı için kollar sıvanacak.

Teleferiğin Kasım ayında faliyete geçeceğini belirten Dinçmen, o zamanı beklemeden, yol çalışması biter bitmez Tünektepe’yi atıl halinden kurtarıp turizme kazandıracaklarını belirtti.





Kaynak: Banu Barlas