Geçtiğimiz yerel seçim döneminde 'Paralel' yönetimin ortaya çıkması sonucunda ortalık bir anda karıştı. Bu karışıklık sırasında Ak Parti gemisinin batacağını düşünen Süleyman Soylu hemen kendi DP yapılanmasına soyundu. Yerel seçimler öncesinde de yazmış olduğum üzere, Türkiye'nin dört bir tarafında ya Demokrat Partilileri AK Partiye transfer edip aday yaptı ya da Ak Partili adayı Demokrat Parti kökenli aday karşısında zayıf bıraktı.

Seçim sonrası Erdoğan'ın; " Başarısız olan yerlerin hesabını soracağım!" çıkışının adresi bizzat Süleyman Soylu idi aslında... Bu durum karşısında herkes Soylu'nun Ak Parti'den ihraç edileceğini düşünürken tamamen aksi oldu ve Soylu Ak Parti Teşkilatının başına getirildi.

Süleyman Soylu kendi DP yapılanmasını yaptığı halde neden Ak Parti Teşkilatının başına getirdiniz sorusuna ise; "Orada olması gerekiyor" cevabını aldık...

Süleyman Soylu'nun İzmir veya Antalya'dan Milletvekili adaylığına gireceği bilgisini edindiğimizdeki "Neden?" sorumuza ise; "Oralardaki Demokrat Partilileri kazanmak için." cevabını aldık. Tabii bu cevap "Hala Demokrat Partiliyim" diyen var mı sorusunu da beraberinde getirdi.

Demokrat Parti’nin AK Parti’ye katılmasının ardından süreç sonunda DP Genel Başkanı Süleyman Soylu bir anda iktidar partisinin teşkilatlarının başına getirildi.

Bu stratejik değişiklik, DP’den partiye katılanları da oldukça hareketlendirmiş oldu. Tüm yurtta Demokratlar, iktidar partisinin etkin yerlerine gelebilmek için ‘Soylu’nun ekibindeniz’ siyaseti izlemeye başladı.

Özellikle Demokrat Parti’nin kalesi olarak bilinen Süleyman Demirel’in memleketi Isparta’da da izlenen bu taktik, başta AK Parti kurucuları olmak üzere tüm partilileri rahatsız etmeye devam ediyor.

Demokrat Parti’den geçiş yapıp 2015 seçimlerinde milletvekili aday adaylık başvurusunda bulunan Tahir Alan, Mehmet Aybatılı ve Tekin Bayram’ın adaylık süreçlerinde sürekli yineledikleri ‘Süleyman Soylu ve Erkan Mumcu’nun ekipleriyiz’ sözleri partide tepkilere yol açıyor. Parti tabanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun yok sayıldığını düşünüyor.

Ancak siyasi otoriteler, eski Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram dışında diğer iki aday adayı Tahir Alan ve Mehmet Aybatılı’nın hiçbir altyapıya sahip olmadıklarını dile getiriyor. Nitekim bu analiz, temayül yoklaması sonuçları ile de örtüşmüş; Tekin Bayram dışında diğer iki aday vasatın çok çok altında kalmıştı.


Kaynak: Banu Barlas